Het kijken waard!

Zonsverduistering prachtig in beeld

Redactie DIGIFO... 700 0
In augustus 2017 werd de zon door miljoenen mensen waargenomen en vastgelegd tijdens de volledige zonsverduistering. Dit jaar worden er nog steeds foto’s en video’s gedeeld van de zonsverduistering van twee jaar terug, zo ook de video van Phil Hart.

Phil Hart filmt zonsverduistering

Het duurde twee jaar voordat Phil Hart de video na de zonsverduistering had afgemaakt maar het was het wachten waard. De korte video heeft als titel ‘The Moon in Motion’. Phil droeg ruim 150 kilogram aan telescopen, camera’s en beugels met zich mee. In totaal nam hij 12 camera’s mee waarvan acht in Idaho waren gevestigd en vier op externe locaties.

Lees ook: Video: skiën tijdens een zonsverduistering

Uitdaging

Volgens Phil was het een uitdaging om de zonsverduistering op deze manier vast te leggen. Hij heeft ongeveer 3000 meter een berg op moeten wandelen om de beste positie te krijgen. Op de terugweg vertelde wandelaars die mee liepen dat zijn camera was omgevallen door de wind. Hart dacht dat hij alle moeite voor niets had gedaan, maar gelukkig bleek bij het bekijken van de beelden dat de adembenemende zonsverduistering toch opgenomen was.

Bekijk de zonsverduistering die Phil Hart heeft vastgelegd in de onderstaande video.

De volgende zonsverduistering

Wil jij ook mooie foto's maken tijdens de zonsverduistering? Dan zal je een tijdje moeten wachten. De eerst volgende volledige zonsverduistering die in Nederland te bewonderen is, is 12 augustus 2026. Daarentegen heb je genoeg tijd om te investeren in de perfecte gear om dit fenomeen vast te leggen. 

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste apparatuur, neem hier een kijkje.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie