Video: Skiën tijdens een zonsverduistering

Video: Skiën tijdens een zonsverduistering

Redactie DIGIFO... 1255 0
Op 20 maart 2015 was er een zonsverduistering te zien. Hoewel het in Nederland te bewolkt was om er iets van te zien, was de eclips op sommige plekken van de wereld duidelijk zichtbaar. De Canadese fotograaf Reuben Krabbe had een spectaculair idee om deze eclips mooi op de foto te zetten.

Reuben Krabbe besloot met een groep professionele skiërs af te reizen naar Spitsbergen om foto's te maken van skiërs langs de eclips. Op de dag van de zonsverduistering zocht het team 45 minuten naar een geschikte plek en toen ze eenmaal een mooie locatie hadden gevonden stuurde Reuben drie skiërs een steile helling op terwijl hij 1.5 kilometer verderop zijn apparatuur klaarzette. Toen de eclips begon viel alles samen en wist Reuben een aantal prachtige foto's te maken.Reuben Krabbe EclipsReuben Krabbe EclipsReuben Krabbe Eclips

Video

Van dit avontuur is nu een half uur durende video verschenen waarin uitgebreid wordt verteld over de voorbereidingen die Reuben heeft moeten treffen en de ontberingen die het team heeft geleden.


Reuben was niet de enige fotograaf die de eclips spectaculair op de foto wist te zetten. Vorig jaar interviewden we Rutger Pauw over zijn foto van een mountainbiker tijdens de zonsverduistering.

Als je meer werk van Reuben wilt zien kan je zijn website bezoeken.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie