De extremen van Chris Burkard

Under An Arctic Sky - Achter de schermen bij Chris Burkard

Redactie DIGIFO... 578 0
Na jarenlang te hebben gewerkt op parelwitte stranden in heerlijke tropische omstandigheden raakte surffotograaf Chris Burkard verveeld en ging hij op zoek naar iets anders. Hij vond wat hij zocht in de winterse sneeuwstormen van IJsland en maakte daar de indrukwekkende film 'Under An Arctic Sky'. Deze video is een kijkje achter de schermen bij deze extreme uitdaging.

Veel mensen zullen zonder twijfel tekenen voor het leven dat Chris Burkard had: het grootste deel van zijn tijd werkte hij op de zonnige stranden van Hawaii, Californië of Australië om de beste surfers ter wereld vast te leggen. Maar na enige tijd begon dit te vervelen en ging Burkard op zoek naar iets nieuws. Hij wist een aantal topsurfers over te halen om in de winter met hem mee te reizen naar IJsland om daar te surfen onder het Noorderlicht. Tijdens deze reis kwam het team in de heftigste sneeuwstorm terecht die het land in 25 jaar had gezien en werden ze bijna gedwongen om te stoppen.

 

Lees ook: Ice & Fire - Dronevideo van IJsland

Chris Burkard

Chris Burkard is een Amerikaanse fotograaf die het liefst werkt in de verre uithoeken van de wereld. Hij hoopt met zijn foto’s mensen te inspireren om over hun relatie met de natuur na te denken en het belang van natuurconservatie te onderstrepen. Burkard heeft gewerkt voor grote merken als The North Face, Apple en Sony en heeft indrukwekkende prijzen gewonnen, zoals de Red Bull Illume Image Quest in 2010.

Kijk voor meer informatie op de website van Burkard.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie