Wintersport fotograferen: check je uitrusting

Christel de Wolff 1381

Heb jij nog een weekje skiën of snowboarden op de planning? Of sta je niet zelf op de latten, maar wil je wel spectaculaire foto's maken van de wintersporters om je heen?

In onderstaande video neemt professioneel fotograaf Adam Barker je mee in zijn standaard uitrusting voor winterse fotografie in een skigebied. Ondanks dat de fotograaf topmodel camera's bezit, is het niet nodig om zijn gear precies te kopiëren. Het belangrijkste is volgens Adam Barker dat je camera op wintersport een hoge beeldsnelheid (burstrate) aankan. Protip: Ook je geheugenkaartjes zullen deze snelheid aankunnen, anders vertraagt het wegschrijven van de informatie jouw fotografeerproces! 

Lees ook: Keuzehulp geheugenkaarten

Naast een passende camera en objectieven, moet je een goede fototas niet over het hoofd zien. De tas moet comfortabel zijn, zodat je er geen last van krijgt als je actief bezig bent. Maar daarnaast moet je extra goed letten of de tas gemaakt is om te beschermen in de buitenlucht waar kou en vochtigheid een aanval op je spullen zullen doen, maar waarbij je ook het risico loopt om te vallen. Kortom, de tas op wintersport moet tenminste stevig en waterdicht zijn! 

Meer leren over sportfotografie?

 

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel