Bekijk lezingen, de expositie en andere programma-onderdelen op het World Press Photo Festival

World Press Photo Festival Amsterdam

Eefke Burg 453 0
Op 12 en 13 april vindt het jaarlijkse World Press Photo Festival plaats in Amsterdam. Het festival laat verschillende perspectieven zien op verhalen en heeft een gevarieerd programma van presentaties, paneldiscussies en meet-ups.

World Press Photo Festival: het programma

Het programma van het World Press Photo Festival is divers. Zo zijn is her op het festival de World Press Photo Expositie 2019 te bekijken met daarin de winnaar van de Photo Event Book Award. Daarnaast zijn er op het festival dit jaar verschillende sprekers om te inspireren. Aida Maluneh is bijvoorbeeld aanwezig om de Sem Pressure lezing te geven. De fotografe is geboren in Ethiopië en heeft gewerkt als een fotojournalist voor de Washington Post. Haar werk is in verschillende internationale publicaties gepubliceerd. In 2007 won zij de prestigieuze Europese Unie Prijs. Tevens won zij de CRAF Internationale Award voor Fotografie in Spilimbergo, Italië.

Kathy Moran is de senior editor van National Geographic. Zij geeft een lezing over hoe zij meer dan 350 verschillende verhalen voor het magazine heeft samengesteld. Deze lezing kan fotografen interessant zijn om te bekijken hoe foto’s in musea en magazines terecht komen. Naast editor is Moran de oprichter van de International League of Conservation Photographers en heeft zij exhibities gecureerd zoals bijvoorbeeld ‘de 50 beste wildlife foto’s.‘

Naast lezingen zijn er verschillende paneldiscussies waaraan deelgenomen kan worden. Zo is er een panel over hoe om te gaan met crisis en dan met name hoe fotografen het beste om kunnen gaan met verslagen van geweld. Patrick Brown neemt hier onder andere aan deel. Hij is winnaar van de 2019 FotoEvidence Book Award van World Press Photo. Ook zijn er meet-ups waarin je andere fotografen kan ontmoeten. Zo is er een Women’s meet-up, waarin vrouwelijke fotojournalisten elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen met elkaar kunnen delen.

Tickets kopen voor het World Press Photo Festival

 Met de tickets die je voor het World Press Photo Festival ontvangt, kan je ook gratis naar de partners van het festival: Foam, Huis Marseille, De Nieuwe Kerk en het Ketelhuis. Daarmee krijg je nog extra waarde voor je ticket. Er zijn verschillende kaartjes te verkrijgen voor het festival. Voor € 17,50 kan je de openingsexpositie bekijken op de vrijdagavond. Er zijn dagpassen te verkrijgen voor € 40,- of je kan een tweedaagse pas kopen voor € 65,-. Voor studenten zijn er speciale tarieven. De volledige line-up wordt binnenkort bekend gemaakt en je kan daarnaast hier kaartjes kopen.

Andere evenementen

Lees hier meer over andere evenementen waar je wellicht in geïnteresseerd bent:

Gratis expo straatfotografie Streeteye

Doe inspiratie op tijdens de Urban Photo Race

 

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke