Expositie straatfotografie door StreetEye

Gratis expo straatfotografie Streeteye

Eefke Burg 1239 0
Vanaf vrijdag 26 april tot en met zaterdag 27 juli exposeren de leden van het fotografencollectief StreetEye hun beste straatfotografiefoto’s van de afgelopen twee jaar.

De foto’s zullen worden tentoongesteld in HuisKinesis in Delft. Op de expositie is een selectie van het werk te vinden van de groep die uit circa 80 verschillende fotografen bestaat.

Een diverse expositie straatfotografie

Elk van de fotografen presenteert een eigen kijk op het straatleven. Van abstract tot klassiek, zwart wit en kleur en alles wat ertussen zit. De fotografen spelen met licht, vervreemdingen en spiegelingen en bieden je een andere kijk op het leven van alledag.

Twee fotografen uit de expositie uitgelicht

Op de expositie wordt onder andere het straatfotografiewerk van Peter Willemse tentoongesteld. Zijn werk valt op door sferische beelden, de isolatie en grote afstand die hij neemt tot zijn personages.

© Peter Willemse

Ook het werk van Peter Nijsen is te bewonderen op de expositie. Hij fotografeert sinds de jaren negentig en heeft zich steeds verder gespecialiseerd richting straatfotografie. Waar hij zich in het begin vooral richtte op opvallende types die je op straat tegen kan komen, richt hij zich tegenwoordig op het verhaal vertellen van zijn personages door middel van de omgeving van de personen die hij portretteert.

© Peter Nijsen

Bekijk alle fotografen op de expositie die te zien is tussen vrijdag 26 april en zaterdag 27 juli op donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 13:00 en 17:00 uur. De toegang is gratis.

Meer informatie over het HuisKinesis is hier te vinden.

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke