Drie plekken fotograferen met drie thema's tijdens de Meetup van de Urban Photo Race

Doe inspiratie op tijdens de Urban Photo Race

Eefke Burg 604 0
Zaterdag 6 april vindt er een Meetup voor de Urban Photo Race plaats in Utrecht. De Urban Photo Race is een foto marathon, die ervoor zorgt dat fotografen elkaar ontmoeten en inspirerende plekken vinden in de stad.

Meetup Urban Photo Race

De Urban Photo Race houdt op zaterdag 6 april een Meetup in Utrecht. Het is een gratis voorproefje van de volledige Urban Photo Race, die op 8 juni in Rotterdam plaatsvindt. Het doel van de Urban Photo Race is om fotografen hun eigen stad anders te laten bekijken terwijl ze hun creativiteit gebruiken om verschillende thema’s te vertalen in hun foto’s.

Het is gratis om deel te nemen en je kan je aanmelden via Facebook. Het programma is als volgt:

  • Om 11:30 gaat het beginnen. Tussen 11:30 en 12:00 uur is de start van de Race waarbij er wordt verzameld bij het meetingpoint bij Utrecht Centraal (Under the Cloud).
  • Tussen 12:00 en 12:15 is de uitleg van de Meetup.
  • Tussen 12:15 en 18:00 gaat het los en begint de Pre Race. Deelnemers maken daarbij foto’s op drie verschillende locaties met drie verschillende thema’s.
  • Tussen 17:30 en 18:00 uur moet je opschieten, het laatste checkpoint is dan nog maar net open. Om 18:00 uur eindigt de race.
  • In de avond kan je nog onder het genot van een drankje genieten en nabespreken met andere fotografen.

Nadat de Pre Urban Photo Race heeft plaatsgevonden mag je nog tot zondag 7 april 17:00 uur je foto’s inleveren: waarbij je maximaal drie foto’s per thema mag aanleveren. Eind april worden de drie beste fotografen bekend gemaakt.

Jury Urban Photo Race

In de jury neemt onder andere Eli Dijkers plaats. Eli Dijkers is een gerenommeerd fotograaf, die onder andere een Porta Coeli Artist Residency Award en de Ilford Master 2018 heeft gewonnen. Daarnaast ontving hij eervolle vermeldingen in de Black & White Spider Awards, de Sony World Photography Awards en bij de Monochrome awards. Tevens is hij auteur van het boek ‘Enigma,’ een confronterende serie over het dagelijkse leven in India.

In de volledige Urban Photo Race op 8 juni zijn er verschillende mogelijkheden: je kan deelnemen aan een S, M of L Race. Bij een S-race, fotografeer je drie thema’s in zes uur. Bij een M-race fotografeer je zes thema’s in twaalf uur en de L-race is de enige die zich écht mag omschrijven als een fotomarathon. Bij deze race fotografeer je 10 locaties in 24 uur.

Bekijk meer informatie over de Urban Foto Race hier.

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke