Wil je meer leren over Lightroom? Volg de workshop!

Workshop Lightroom 25 mei op Fotofair

Eefke Burg 2597 0
Heb je een prachtige foto gemaakt, maar is de achtergrond overbelicht en weet je niet of de foto nog te redden is? Heb je een favoriete foto die je graag door een expert bewerkt wil zien worden? Doe mee aan de Workshop Lightroom op de Fotofair. Zaterdag 25 mei kan je een Workshop Lightroom volgen van Lightroom-expert Johan Elzenga. Johan neemt je mee in het opzetten van een goede Lightroom workflow en leert je alle kneepjes van het vak.

Opbouw Workshop Lightroom

De workshop Lightroom begint met een uitleg over de workflow van Lightroom; waar werk je nu precies mee? Vervolgens gaan we aan de hand van praktijkvoorbeelden aan de slag om jouw foto te kunnen verbeteren. Het is mogelijk om je foto’s mee te nemen op USB-stick, of als je foto’s hebt gemaakt tijdens de Fotofair, dan kan je jouw geheugenkaartje meenemen. ‘Is deze foto nog wel te redden?’ In heel veel gevallen is dit zeker het geval. Leer omgaan met veel voorkomende problemen zoals over en onderbelichting, witbalans, scherpte- en kleuren- en contrastproblemen.

Verzekerd zijn van een plek? Bestel hier alvast snel je kaartje!

 


Beluister ook de podcast waarin Johan Elzenga alles over het programma vertelt.

 

Nieuwe functie van het bewerkingsprogramma in Workshop Lightroom

Eerder berichtten wij over de nieuwe functie van Lightroom waardoor onder andere portretten sneller na te bewerken zijn. Bij de Workshop Lightroom van Johan Elzenga leer je werken met de nieuwe functie texture control waardoor huid boterzacht gemaakt kan worden, terwijl de mond en ogen haarscherp blijven.

Bij de foto in de header van dit artikel was dit het uitgangspunt van Johan Elzinga

Over Johan Elzenga

Johan W. Elzenga is fotograaf en schrijver voor onder andere DIGIFOTO. Daarnaast geeft hij regelmatig les op de Fotoschool en Fotogram in Amsterdam. Johan is de auteur van het eerste Nederlandstalige boek over het RAW-formaat van digitale camera’s, en schreef daarnaast boeken over Adobe Photoshop Lightroom, Apple Aperture, HDR, Photoshop CS6, Photoshop Elements, 'Het Photoshop Lagen Boek', 'Photoshop Workshops', 'Digitale fotografie: Natuur' en 'Photoshop CC voor Lightroom-fotografen'. Johan’s fotografie wordt wereldwijd verkocht via Getty Images en Alamy in Londen. Zijn specialiteiten zijn landschappen over de hele wereld en wilde dieren in Afrika.

Het uiteindelijke eindresultaat kun je hierboven zien

Deelnemen aan de Workshop Lightroom

Het deelnemen aan de Workshop Lightroom kan op de Fotofair in de speciaal hiervoor ingerichte ruimte bij onze Stand 45. De praktijkles neemt één uur in beslag en vindt plaats op zaterdag 25 mei 2019 om 12:45, 13:45 en 14:45. Deelnemen kost € 39,50 inclusief kaartje voor de Fotofair t.w.v. € 15,- en een goodiebag met onder andere twee boeken t.w.v. € 14.95 per exemplaar. Inschrijven kan via de webshop.

Tags: Workshop Lightroom, het volgen van een Workshop Lightroom, Workshop Lightroom op Fotofair, volgen Workshop Lightroom Johan Elzenga.

afbeelding van Eefke Burg

EefkeBurg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen vanEefke