Western Digital introduceert My Passport Wireless

Redactie DIGIFO... 2093 0
WD, onderdeel van Western Digital (NASDAQ:WDC) en wereldleider op het gebied van opslag, lanceert vandaag My Passport Wireless, de gebruiksvriendelijke WiFi-schijf waarmee consumenten vanaf elke smartphone, tablet, computer of ander apparaat draadloos digitale content kunnen opslaan, bewerken of delen.

Persbericht:

Met My Passport Wireless is het heel eenvoudig om zonder kabels of internetverbinding alle computer- en mobiele apparatuur met de opgeslagen bestanden te verbinden. Bovendien heeft de externe harde schijf een USB 3.0 poort waarmee gebruikers grote bestanden snel kunnen binnenhalen.

My Passport Wireless zendt een eigen draadloos netwerk uit waarmee maximaal acht apparaten tegelijkertijd verbinding kunnen maken die zo toegang hebben tot de opgeslagen bestanden. De harde schijf is verkrijgbaar in een 500GB, 1TB en 2TB versie. Het betekent dat bijvoorbeeld zakenreizigers, mobiele creatieve professionals en families die onderweg zijn, honderden uren film, muziek en talloze foto’s en andere digitale bestanden kunnen opslaan en gebruiken vanaf hun mobieltje en tablet, ondanks de vaak beperkte opslagcapaciteit van die apparaten.

'Juist nu we het tienjarig bestaan vieren van My Passport, de zeer succesvolle serie externe harde schijven, laat onze nieuwe My Passport Wireless zien dat deze serie zich continu blijft ontwikkelen en steeds tegemoetkomt aan de wensen en eisen van de klanten van vandaag en morgen', zegt Emiel Witteveen, Regional Marketing Manager WD Content Solutions Business. 'Consumenten beschikken over allerhande mobiele apparaten die vrijwel zonder uitzondering een geringe opslagcapaciteit hebben. Ze hebben bovendien nauwelijks mogelijkheden om onderweg bestanden van hun mobiele apparaat over te zetten naar een veilige opslagplek om ruimte vrij te maken. Dankzij My Passport Wireless hebben consumenten nu één schijf om hun bestanden heel gemakkelijk op te slaan en te bekijken of gebruiken waar ze ook zijn.'

De draagbare, draadloze harde schijf heeft standaard Wireless N met MIMO-technologie zodat gebruikers heel snel bestanden kunnen openen en verzenden en tegelijkertijd vier HD-films kunnen streamen. Met de ingebouwde oplaadbare accu is het mogelijk om zes uur achter elkaar te streamen; de maximale standby-tijd is zo’n 20 uur. Daarmee is de externe harde schijf een ideale reisgenoot.

WD Passport Wireless

Dankzij de bekroonde mobiele app My Cloud™ van WD voor iOS® of Android™ hebben gebruikers altijd en overal toegang tot hun digitale content. De app maakt makkelijk contact met de My Passport Wireless en zorgt voor een eenvoudige setup van de harde schijf. Daarna kunnen gebruikers makkelijk door de content navigeren en de content delen en afspelen. De WD My Cloud app brengt de content van gebruikers samen in één centrale toepassing en één interface door toegang te geven tot digitale content die opgeslagen is op de My Passport Wireless, op de oplossingen uit de WD My Cloud-serie voor persoonlijke cloudopslag en op grote publieke clouddiensten zoals Dropbox™, OneDrive® en Google Drive™. De schijf heeft ook een ingang voor een SD-kaart zodat camerabestanden eenvoudig overgezet kunnen worden. Daarnaast maakt My Passport Wireless, via de geïntegreerde FTP, verbinding met geschikte draadloze camera’s, zodat gebruikers terwijl ze de foto’s maken deze automatisch van hun camera naar de schijf kunnen overzetten.

Prijzen en beschikbaarheid

My Passport Wireless is vanaf nu met twee jaar garantie verkrijgbaar bij geselecteerde (online) winkels en via de wdstore.com. De adviesprijs voor de My Passport Wireless met 500GB is 159,99 euro, voor de 1TB-versie 199,99 euro en voor de 2 TB-versie 249,99 euro. De WD My Cloud mobiele app is gratis te downloaden uit de App Store™ en Google Play™.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie