Wat neem jij mee op reis?

Welke apparatuur gaat mee op vakantie?

Redactie DIGIFO... 963 0
Telkens als we op vakantie gaan stellen we onszelf deze vraag. We zijn namelijk zuinig op onze apparatuur en we hebben natuurlijk beperkte ruimte beschikbaar in onze koffer.

Daarnaast willen we niet telkens van lens wisselen op exotische (zanderige!) bestemmingen, dus; welke lenzen nemen we mee?
Compactere systeemcamera’s en een lens met een flink zoombereik zijn dan ideaal.

De Olympus E-M10 II + 14-150; €899,-Olympus E-M10 II
Als we het over klein en compact hebben, denken we direct aan de E-M10 II van Olympus. Deze systeemcamera heeft een solide, metalen behuizing, maar weegt slechts 390 gram. De MicroFourThirds sensor bied je de kwaliteit die je nodig hebt en de OLED viewfinder geeft een heldere compositie en real-time controle van je gewijzigde instellingen. Samen met de EZ-M14-150R lens blijft deze set lekker compact en dankzij dit grote zoombereik kun je toch alle kanten op zonder van lens te hoeven wisselen!

De Panasonic G7HEG; €899,-

In dezelfde prijs- en kwaliteitsklasse vinden we de Panasonic G7 met de 14-140 lens. Deze compacte systeemcamera is iets minder robuust gebouwd, waardoor hij slechts 265 gram weegt. Ook hier biedt de MicroFourThirds sensor een prima kwaliteit. Het verschil met de E-M10 II zit hem in de uitgebreide functies die de G7. Zo beschikt de G7 over 4KPhoto- en Video, PostFocus en nog veel meer creatieve en slimme functies.

Panasonic G80HEG; €1098,-

Panasonic G80HEGZoek je iets meer kwaliteit, dan is de Panasonic G80HEG kit een goede optie. Nog steeds compact met een groot zoombereik en diverse creatieve functies. De sensor is even groot als die van de G7, maar bij de G80 is er geen anti-alias filter toegepast, wat direct zorgt voor meer scherpte in je beelden. De toevoeging van de vijfassige beeldstabilisatie zorgt voor nóg minder zorgen over bewegingsonscherpte. Bovendien hoef je door deze stabilisatie geen statief te gebruiken (en dus niet mee te slepen!)

Olympus E-M1 Mark II + 12-100 mm €3233,-

De Olympus OM-D E-M1 Mark II biedt een uitstekende beeldkwaliteit, is ongekend snel en daarnaast erg handzaam. Deze alleskunner behoort tot de beste camera’s die Olympus ooit heeft gemaakt. Je beschikt over een buitengewoon snel reagerende en uitstekend presterende systeemcamera met een snelheid tot maar liefst 60 frames per seconde in single autofocus bij het filmen en 18 beelden per seconde in continuous autofocus. Ondanks de perfecte kwaliteit is deze body met 500 gram lichter dan de meeste DSLR’s én lichter dan hieronder genoemde Sony A7 II. De nieuwe 12-100 mm lens is perfect voor op reis. Omgerekend telt deze lens mee als een veelzijdige 24-200mm. De lens is stof- en spatwaterdicht en biedt de mogelijkheid om prachtig heldere macrofoto’s te schieten. Dankzij de ingebouwde beeldstabilisatie in de body én in de lens is deze kit ook uitermate geschikt voor het schieten van prachtige vakantievideo’s, waarbij je niet met statief hoeft te werken.

Sony A7 II + 24-240; €2254,-

Sony A7 II Ook voor de veeleisende fotograaf zijn er natuurlijk kits beschikbaar. Een 50% grotere 24 Megapixel sensor ten opzichte van bovengenoemde modellen, maar liefst 117 autofocuspunten, een langere batterijduur en een betere schermresolutie zorgen voor een professionele kwaliteit. Daarnaast beschikt deze camera over een vijfassige beeldstabilisatie, waardoor je ook hier geen statief nodig hebt. Deze combinatie is dan wel weer een stukje zwaarder dan de modellen hierboven. Ten opzichte van de A7, is bij de A7II de grip verbeterd. Dit maakt de combinatie met de veelzijdige en hoogwaardige 24-240mm lens comfortabeler te hanteren.

Sony A9 + 24-240; €6135,-Sony A9Wil jij alleen maar de absolute top? Dan kies je natuurlijk voor de Sony A9, ook weer in combinatie met de veelzijdige 24-240 lens. De A9 heeft een hogere maximale ISO en 576 meer autofocuspunten dan de A7II. In continuous shooting haalt hij een snelheid van 20fps ten opzichte van de 5 fps bij de A7II. Daarnaast heeft de viewfinder een wel 56% hogere resolutie. Uiteraard huist de A9 ook een vijfassige beeldstabilisatie, dus ook bij deze kit mag het statief thuis blijven. Op het gebied van kwaliteit is dit natuurlijk een topper, houd er wel rekening mee dat het geheel een stuk zwaarder is dan bij de eerder genoemde modellen. 

Meer weten?

Wil je meer weten over perfecte vakantie-combinaties, neem dan eens een kijkje op onze website www.fotodevakman.nl of kom langs in één van onze filialen in Uden en Wijchen!Foto De Vakman
 

 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie