WD introduceert My Passport Pro, eerste draagbare dual-drive met Thunderbolt

Redactie DIGIFO... 1383 0
My Passport Pro wordt via Thunderbolt van stroom voorzien, heeft selecteerbare RAID-opslag met opslagcapaciteit tot 4 TB en biedt creatieve professionals hogere snelheden en daadwerkelijke draagbaarheid.

Persbericht:

WD introduceert vandaag My Passport Pro, de eerste draagbare Thunderbolt dual-drive. My Passport Pro is een echte mobiele oplossing met veel capaciteit en krachtige prestaties voor creatieve professionals en gebruikers. In Mac-systemen biedt My Passport Pro gebruikers de mogelijkheid om zelf de RAID-instelling te selecteren en dat maakt de oplossing geschikt voor de meest veeleisende toepassingen die er zijn, zonder dat stroomadapters of extra kabels nodig zijn. My Passport Pro is beschikbaar met opslagcapaciteit van 2 TB en 4 TB.

My Passport Pro

'My Passport Pro is de enige Thunderbolt dual-drive die gevoed wordt via een Thunderbolt-kabel. Voor creatieve professionals die veel wisselen van werkplek, is deze oplossing een uitkomst dankzij de snelle data-uitwisseling en het hoge niveau van databescherming voor de grote hoeveelheden digitale content waar ze doorgaans ook buiten de studio mee werken', zegt Emiel Witteveen, Regional Marketing Manager Branded Products bij WD. 'De professionals die voor hun werk en inkomen vertrouwen op draagbare opslag, zoals fotografen, filmers, musici, grafisch ontwerpers en architecten, zullen merken dat My Passport Pro prestaties, betrouwbaarheid en vooral draagbaarheid naar een hoger niveau tilt.'

'De Thunderbolt-technologie opent nieuwe wegen voor high-performance workflows', zegt Jason Ziller, director Thunderbolt Marketing van Intel. 'Door dubbele schijfopslag te integreren in een mobiel apparaat dat gevoed wordt via Thunderbolt, is My Passport Pro van WD een unieke en krachtige opslagoplossing met enorme capaciteit die de gebruikers van vandaag nodig hebben.'

De harde schijf wordt van stroom voorzien via de geïntegreerde Thunderbolt-kabel – een uniek ontwerp van WD. My Passport Pro haalt snelheden van 233 MB/s en dat staat garant voor supersnelle data-uitwisseling, bewerking en back-up. Een ander belangrijk voordeel van de dual-drive is dat gebruikers zelf de RAID-functie kunnen selecteren: RAID 0 of RAID 1, afhankelijk van de behoefte. De geïntegreerde Thunderbolt-technologie is superieur aan FireWire 800 en USB 3.0 en maakt het bewerken van video aanzienlijk sneller en makkelijker. Zo kost het kopiëren van een HD-videobestand van 22 GB de helft van de tijd die met een USB 3.0-schijf in RAID 0-formaat nodig zou zijn.

My Passport Pro bestaat uit twee harde schijven van 2,5-inch in een slanke aluminium behuizing. De dual-drive is grondig getest op schokbestendigheid en is extra solide voor klussen onderweg.

Prijzen en beschikbaarheid

My Passport Pro is vanaf nu verkrijgbaar bij geselecteerde distributeurs, winkels en Apple Stores en online via de wdstore.com. De adviesprijs voor My Passport Pro 2 TB is 369 euro en voor de 4 TB-versie 499 euro.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie