Voorspellingen en geruchten

Wat gaat 2019 ons brengen aan nieuwe fotogear?

Remco Stunnenberg 709 0
We zijn inmiddels een week op weg en voorlopig is het nog erg stil op het gebied van nieuwe foto gear. Al zijn er links en rechts al wel de nodige geruchten. Maar keihard nieuws en lanceringen blijven vooralsnog uit.

Toch is de verwachting dat 2019 een aardig jaar wordt op het vlak van fotografieartikelen. Zeker op het gebied van de spiegelloze camera. Wie pakt deze race als eerste weer op? En wat gaan we zien op het gebied van de DSLR? Of droogt die markt definitief op dit jaar?

Geruchten

Laten we om te beginnen zelf wat geruchten de wereld in helpen. Het is niet ondenkbeeldig dat zowel Canon als Nikon hun vernieuwde systeem, respectievelijk het R en het Z systeem, dit jaar verder zullen uitbreiden. Links en rechts lezen we daar ook al wel verhalen over. Met name op de zogenaamde rumor sites.

Panasonic S1R en de S1

Als gezegd zijn dit slechts geruchten. Wel zeker is het feit dat Panasonic dit jaar de markt van de spiegelloze full frame camera's betreedt. Met liefst twee modellen, de S1R en de S1. Deze modellen zijn uitgerust met 's werelds eerste 4K 60p/50p video-opnamefunctie en het Dual I.S.-beeldstabilisatiesysteem. Zowel de S1R als de S1 gaan deel uitmaken van de LUMIX S-serie. Ze worden komend voorjaar wereldwijd geïntroduceerd. 

Lees ook: Panasonic onthult nieuwe functies van LUMIX S full-frame spiegelloze systeemcamera

Olympus

Ook van Olympus weten we dat ze gaan komen met een nieuwe spiegelloze camera, de OM-D E-M1X. Deze wordt op 24 januari gelanceerd. 

Lees ook: Nieuwe video van Olympus geeft inzicht in de nieuwe OM-D

Nog even door met geruchten

Is dat alles? Op het gebied van zekerheidjes wel. Daarom gaan we gewoon nog even lekker door met geruchten en voorspellingen. Neem bovenstaande video van Tony en Chelsea Northrup. Hierin doen ook zij een fikse duit in het zakje van voorspellingen. Zo voorspelt het tweetal dat Canon dit jaar minstens twee van haar bestaande DSLR's zal updaten én met een meer professionele spiegelloze camera zal komen. Dat laatste ligt sowieso erg voor de hand aangezien we allemaal weten dat de EOS R die Canon vorig jaar lanceerde, slechts het begin is van het R-systeem.

Lees ook: Canon EOS R: uitstekend nieuw begin

Jouw voorspellingen?

Daarnaast voorspelt het tweetal dat Nikon met een update van de D750 komt en dat Sony ook dit jaar met nieuwe objectieven komt. Ook dat zijn geen heel gewaagde voorspellingen, maar leuk is het wel. Wat ons betreft.

Wat zijn jouw voorspellingen voor 2019? En wat zou je echt willen zien? Wij zijn benieuwd!

Lees ook: Nieuw: NIKKOR Z 14–30mm f/4 S

Lees ook: Nu in de winkel: DIGIFOTO Pro 6.2018

 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco