HLG Photo en High Resolution

Panasonic onthult nieuwe functies van LUMIX S full-frame spiegelloze systeemcamera

Remco Stunnenberg 484 0
Na een aankondiging op de Photokina 2018 onthult Panasonic op de CES 2019 in Las Vegas (VS) twee nieuwe belangrijke functies van de LUMIX S full-frame spiegelloze systeemcamera. De LUMIX S full-frame spiegelloze systeemcamera's en objectieven zijn vanaf eind maart 2019 verkrijgbaar.

Deze functies zijn HLG Photo en High Resolution. Eerst genoemde functie maakt een groter dynamisch bereik mogelijk. De functie High Resolution produceert volgens Panasonic uitzonderlijk fijne details.

Panasonic LUMIX S: Exacte kleurweergave

Met de nieuwe modus HLG Photo van de LUMIX S kunnen foto's worden gemaakt met een groter dynamisch bereik. Omdat in één beeld zowel hele lichte tonen als donkere schaduwen kunnen worden weergegeven, is een indrukwekkende, exacte kleurweergave mogelijk die heel nauw overeenkomt met het menselijk oog. HLG-foto's worden als HSP-bestand opgeslagen. De levendige beelden kunnen via een HDMI-kabel worden weergegeven op de nieuwste HLG-compatibele 4K OLED televisie van Panasonic of op andere apparaten die compatibel zijn met HLG. Deze functionaliteit is ideaal voor fotografen die indruk willen maken met hun fotopresentaties op een met HLG compatibele televisie.

Panasonic LUMIX S: Acht achtereenvolgende opnames

De modus High Resolution is perfect voor het maken van foto's van landschappen of kunstvoorwerpen met fijne details. Deze modus maakt automatisch acht achtereenvolgende opnames terwijl de sensor zich een halve pixel verplaatst, waarbij de Body I.S. (beeldstabilisator) van de Panasonic Lumix S optimaal wordt benut. Door de nieuwe Venus Engine die het signaal snel verwerkt worden deze acht opnames samengevoegd tot één beeld. Fijne details worden daardoor natuurgetrouw weergegeven en vastgelegd als een prachtig en uiterst realistisch beeld. In situaties waarbij zich bewegende onderwerpen in beeld bevinden, zijn er opties om bewegingsonscherpte te onderdrukken, zodat fotografen deze modus net zo kunnen gebruiken als wanneer ze in een normale opnamemodus beelden vastleggen.

Lees ook: Panasonic introduceert full-frame spiegelloze cameralijn

Lees ook: Wat gaat 2019 ons brengen aan nieuwe fotogear?

 

 

 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco