Panasonic introduceert full-frame spiegelloze cameralijn

Christel de Wolff 917 0
Panasonic heeft zojuist op Photokina 2018 de Lumix S-series gelanceerd, een full-frame spiegelloos camerasysteem. Als eerste zullen de Lumix S1R en Lumix S1 cameras worden geïntroduceerd.

Beide Panasonic Lumix modellen zijn uitgerust met 's werelds eerste 4K 60p en 50p video functie. En hebben een Dual I.S. stabilisatie systeem. 

Panasonic Lumix S-series

De Panasonic Lumix S-series zal begin volgend jaar op de markt verschijnen is zojuist bekend gemaakt op Photokina. 

 

 

Panasonic Lumix S1R en Lumix S1 

De  Lumix S1R zal beschikken over een 47MP sensor en focust zich voornamelijk op fotografen. De Panasonic Lumix S1 heeft een 27MP sensor en is bedoeld voor videomakers of als crossover camera voor fotografen die ook hoogwaardig willen kunnen filmen. 

De Panasonic Lumix S camera's zullen gebruik maken van de L-mount van Leica. Eerder op de persconferentie werd namelijk al de bijzondere samenwerking tussen Leica, Panasonic en Sigma aangekondigd waarover later vandaag meer details. 

LUMIX PRO serviceprogramma

Panasonic kondigde vandaag tevens LUMIX PRO aan, een uitgebreid serviceprogramma voor professionele LUMIX-gebruikers. Het programma zal een modulair karakter hebben en verschillende ondersteuningsniveaus bieden voor zowel hobby als professionele fotografen. 

Uitbreiding LEICA lenzen

Panasonic werkt aan de ontwikkeling van de ultieme lichtsterke LEICA groothoekzoomlens; de digitale verwisselbare LEICA DG VARIO-SUMMILUX 10-25 mm / F1.7 (equivalent 35mm-camera: 20-50 mm). Het is 's werelds eerste* F1.7-groothoekzoomlens voor het Micro Four Thirds (MFT) systeem. 

10 JAAR LUMIX G

Dat Panasonic wat te vieren heeft moge duidelijk zijn. Met reden. 10 jaar geleden introduceerde Panasonic 's werelds eerste spiegelloze systeemcamera, de LUMIX DMC-G1. Een volledig overzicht van Panasonic's geschiedenis, en wat het aanstaande jaar zal brengen voor het merk, vind je op de website

DIGIFOTO Photokina 2018 digitale special

Nu gratis te lezen: kijk hier voor de DIGIFOTO Photokina 2018 digitale special.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel