Colourclass Lofoten

Landschapsfotografie van A tot Z met EIZO

Christel de Wolff 445 0
Tijdens een bezoekje aan de EIZO stand op Photokina val je in de prachtige foto's van Colourclass Lofoten, een onderdeel van de EIZO Academy.

Monitorfabrikant EIZO vindt dat het niet alleen kwalitatieve producten de wereld in moet brengen, maar de gebruiker ook moet informeren over hoe deze producten te gebruiken. Een goede monitor met de verkeerde instellingen, is namelijk zonde. 

Door middel van workshops en masterclasses en online richt de EIZO Academy zich op het informeren van beeldmakers over belangrijke zaken.

EIZO op Photokina 2018

Petra Halvax (EIZO Oostenrijk) vertelt over de Colourclass Lofoten die nu gratis te bekijken is via www.eizo.academy ColorEdge ambassadeur en landschapsfotograaf Christian Ohlig neemt je mee naar de Lofoten in het noorden van Noorwegen. Hij bespreekt door middel van zes video's het A tot Z van zo'n reis. Van uitrusting, locatieplanning, belichtingsinstellingen, filters en compositie tot en met camera- en monitorkalibratie, drukprofielen en fotopapier, alle facetten komen aan bod. 

 

De video's zijn voorlopig alleen nog in het Duits te bekijken, maar zelfs als die taal je niet goed ligt kun je nog van de prachtige beelden genieten die Christian Ohlig daar maakte. 

Lees meer: Bezoek EIZO op photokina 2018

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel