Wat doe je met al je foto's? 6 Leuke tips!

Redactie DIGIFOTO Pro 616

Heb jij ook zoveel foto’s op je mobiel of camera staan? Super leuk, maar het geheugen raakt vol en wat als je je apparaat – om welke reden dan ook – kwijtraakt? Tijd om schoon schip te maken! Dus, wat doe je met al die foto’s? Wij geven je 5 handige tips

 

1. Fotoboek maken

Fotoboeken zijn een geweldige manier om al je favoriete foto’s op één plek te bewaren en op categorie in te delen. Het printen van een fotoboek in fysiek format, geeft je de mogelijkheid om herinneringen op te halen en je verhaal te vertellen. Je kunt online verschillende diensten vinden die het gemakkelijk maken om zelf een fotoboek samen te stellen. Kies voor een goede drukkerij met een passie voor het vak, zoals PeterPrint. Je bent dan zeker van een goede print, kwalitatief hoogwaardig papier en een scala aan moderne mogelijkheden om je boek vorm te geven. Selecteer simpelweg de foto’s die je wilt gebruiken, kies het formaat en het ontwerp van het boek, voeg eventueel tekst toe en bestel jouw gepersonaliseerde fotoboek!

2. Kaarten printen

Wanneer was de laatste keer dat jij een persoonlijke kaart naar iemand hebt gestuurd? We sturen steeds minder kaarten, maar het wordt wel altijd door de ontvanger gewaardeerd. En met al die prachtige foto’s op jouw mobiel of camera kun je unieke kaarten maken voor speciale gelegenheden zoals verjaardagen, jubilea of feestdagen. Kies jouw favoriete foto(‘s), voeg een persoonlijke boodschap toe en laat ze afdrukken als kaarten. Dit is niet alleen een creatieve manier om je foto’s te gebruiken, maar het zal ook een glimlach toveren op het gezicht van degene die de kaart ontvangt. Natuurlijk kun je hetzelfde principe toepassen om visitekaartjes te laten printen. Deze kun je zelf eenvoudig ontwerpen met een foto, kleur, tekst en een mooie papiersoort.

3. Stickers drukken

Wil je jouw foto’s een beetje meer laten opvallen? Druk ze dan af als stickers! Je kunt jouw favoriete foto’s omtoveren tot leuke en unieke stickers die je overal op kunt plakken. Versier bijvoorbeeld je laptop, agenda of telefoonhoesje met deze persoonlijke stickers. Het is een geweldige manier om jouw creativiteit te uiten en jezelf te onderscheiden. Daarnaast is het ook een handig item om te gebruiken voor feesten en evenementen. Denk bijvoorbeeld aan een kinderfeest, waarbij elk kind zijn/haar eigen sticker met naam opgeplakt krijgt. Of als alternatief naamkaartje voor bezoekers van een conferentie, beurs of ander evenement.

4. Jaarverslag als persoonlijk cadeau

Een jaarverslag maken van al jouw mooiste momenten is een origineel cadeau-idee voor vrienden of familie. Selecteer de hoogtepunten van het afgelopen jaar, voeg wat leuke anekdotes toe en laat het afdrukken als een gepersonaliseerd boekje. Het zal zeker gewaardeerd worden door de ontvanger, omdat het een tastbare herinnering biedt aan alle mooie momenten die jullie samen hebben beleefd.

5. Een fotocadeau maken

Tegenwoordig heb je allerlei leuke mogelijkheden om je meest dierbare foto om te zetten in een mooi cadeau. Je kunt bijvoorbeeld een van je plaatjes op canvas laten drukken, een afbeelding van je overleden dierbare in kristal laten printen of op een sieraad. Zo zijn er heel veel mogelijkheden om een bepaald moment of een naaste te vereeuwigen; van heel klein tot heel groot. Van bijvoorbeeld een sleutelhanger of mok tot een grote wanddecoratie. Een mooi cadeau voor een ander of voor jezelf!

6. Archiveren; opslaan op de computer

Naast bovenstaande mogelijkheden, is het van belang om al je foto’s digitaal te bewaren op je computer of externe harde schijf. Maak mappen en organiseer je foto’s op datum, locatie of thema, zodat je ze gemakkelijk terug kunt vinden wanneer je wilt genieten van die speciale momenten. Vergeet echter niet regelmatig back-ups te maken om ervoor te zorgen dat je geen waardevolle herinneringen verliest in geval van technische problemen. Om dit te voorkomen is het ook slim om je bestanden op te slaan in de Cloud. Zo is je galerij weer leeg en kun je nieuwe, nog mooiere foto’s maken met je smartphone.

 

Toegegeven, het kost je even wat werk. Maar dat is het meer dan waard! Samenvattend zijn er talloze creatieve manieren om al die mooie foto’s op jouw mobiel of camera een beter leven te geven. Het is toch zonde als niemand van jouw mooie plaatjes kan genieten? Gebruik je foto’s om mooie boeken te maken voor je dierbaren, om je verhaal te vertellen of zelfs als marketing item. Dat laatste is natuurlijk ook mogelijk in andere vormen, zoals flyers, folders, stickers en kaarten. Maak een persoonlijk of zakelijk jaarverslag om jouw ervaringen met anderen te delen. Welke mogelijkheid je ook kiest, neem er even de tijd voor zodat je nog lang van het resultaat kunt genieten!

afbeelding van Bryan Oosenbrug

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie