Architectuurfotografie

Volg een lezing tilt-shift architectuurfotografie van Tony Vingerhoets

Redactie 741 0
Heb je altijd al meer willen weten over architectuurfotografie en in het bijzonder fotograferen met tilt-shift objectieven? Kom dan zaterdag 8 september naar de lezing van Tony Vingerhoets bij Kamera Express in Utrecht.

In deze lezing wordt aandacht besteed aan het Scheimpflug-principe, ook wel de basis voor tilt-shift fotografie genoemd. Het Scheimpflug-principe beschrijft de ligging van het scherptevlak bij een optische afbeelding. Zo kunnen objecten die niet parallel aan het beeldvlak lopen toch scherp weergegeven worden. Omgekeerd kan onscherpte worden gecreëerd waar die niet verwacht wordt. Verder wordt er in de lezing aandacht besteed aan de verschillende tilt-shift objectieven van Canon en wat je kan bereiken met verschillende beeldhoeken. Daarna zal Tony dieper in gaan op scherptediepte optimalisering, correctie van perspectief en de creatieve mogelijkheden van tilt-shift fotografie.

"De Canon TS-E tilt-shift lezing geeft inzicht in de techniek, maar meer nog belicht ik de vele creatieve mogelijkheden die Canon tilt-shift lenzen bieden op het gebied van architectuur-, interieur-, industrieel, panorama-, miniatuur-, food-, landschap- en portretfotografie."

Wie is Tony Vingerhoets?

Tony Vingerhoets is een fotograaf die werkt met Canon EOS camera’s en Canon lenzen. Hij heeft een voorkeur voor de Canon 5DsR camera i.c.m. TS-E tilt-shift lenzen vanwege mijn hang naar architectuur en urban landscapes. "Het afgelopen decennium heb ik gewoond en gewerkt in China waar de number 1 real estate developer SOHO China mijn grootste opdrachtgever was. Daarnaast heb ik door heel China gereisd en er de mooiste plekken gefotografeerd waarmee ik o.a. een collectie van meer dan 6000 stockfoto’s heb opgebouwd."

Terug in de Benelux werkt Tony voor Canon Europe, EOSzine en Master Tours (België) en daarnaast voor Shutterstock, Istock, Fotolia, Dreamstime en Alamy. Voor Canon Europe heeft hij een unieke TS-E tilt-shift Masterclass ontwikkeld die succesvol was op recentelijke Canon Experience days in Zaandam en Brussel. "Momenteel geef ik deze Masterclass en lezingen bij diverse Nederlandse en Vlaamse Canon Pro Dealers, zoals Kamera Express in Utrecht. Hier kun je je inschrijven!

Maandthema straat en architectuur bij Kamera Express

Deze lezing wordt georganiseerd in het kader van het thema straat en architectuur. Heb je altijd al meer willen weten over deze vormen van fotografie? Neem dan eens een kijkje op de speciale actiepagina. Daar is allerlei handige informatie, tips en musthaves op een rijtje gezet. Heb je even geen inspiratie voor waar je precies wilt gaan fotograferen? Neem dan een kijkje op de pagina met locaties, waar je een overzicht met mooie plaatsen voor straat- en architectuurfotografie kunt vinden. Heb je een mooie straatfoto gemaakt? Vergeet deze dan niet te delen! Wie weet ben jij dan wel de winnaar van de Fujifilm X-E3 camera met 23mm objectief. Straatfotograaf Maarten van der Voorde is fan, zoals te zien is in de video.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie