Video: portretfotografietips van Maarten Corbijn

Redactie DIGIFO... 6184 0
Fotograaf Maarten Corbijn, ook wel bekend als Corbino, is fan van een mooi portret. In zijn carriére maakte hij er dan ook een heleboel. In samenwerking met CEWE Fotoboek maakte hij deze video, waarin hij enkele tips geeft om jouw portretfotografie nog meer te laten spreken.

Advertorial.

Aan de hand van voorbeelden legt topfotograaf Maarten Corbijn je in deze eerste video uit hoe je je portretfoto's kunt perfectioneren. 

Details

Volgens Maarten zijn het vooral de details die een foto bijzonder maken. 'Het menselijk gezicht kent 122 verschillende spieren. Dat zeg ik niet voor niets, want als fotograaf kun je daarmee werken.' Hij geeft drie tips:

  • Houd de scherptediepte zo klein mogelijk. 'Het is altijd fraai als een portret in onscherpte wegloopt.
  • Laat je compositie regeren door je gevoel. 'Dan komt het altijd goed', zegt Maarten.
  • 'Als je het leuk vond om iemand te portretteren, doe het dan na verloop van tijd nog een keer.' Volgens Maarten zijn juist deze foto's zo mooi om in een fotoboek te stoppen.

Portfolio

Maarten Corbijn maakte deze videoreeks in samenwerking met CEWE Fotoboek. CEWE daagt je uit om hen te verrassen met jouw portfolio, dus dit is je kans om je mooiste foto's en/of originele combinaties tentoon te stellen. Het thema, formaat en aantal pagina's is geheel aan jou. Lees hier hoe je mee kunt doen.

Hoofdprijs

Maak kans op een Canon EOS 6D body + Sigma 24-35mm f/2 Art-objectief. Fotograferen wordt nu nóg leuker met deze knaller van een camera met daarbij een unieke full frame 24-35mm f/2 van Sigma. Perfect voor het maken van portretten, landschapsfoto's en reisreportages. En wie weet ben jij straks de winnaar van deze unieke combinatie.

Tweede prijs

CEWE geeft vijf luxe galerijprints weg van 40x40 t.w.v 69.99 euro weg. Zo kun je jouw mooiste foto pas echt goed tot zijn recht laten komen en ieder dag genieten.

Derde prijs

Het CEWE Fotoboek XL t.w.v 44,95 euro is alleen door zijn vierkante vorm al een echte blikvanger. Wij geven dit populaire fotoboek vijf keer weg. Voor de volgende geslaagde fotoserie!

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie