Video: Maarten Corbijn over stadsfotografie

Redactie DIGIFO... 2015 0
'Heel veel mensen denken dat fotografie valt onder kunst en cultuur, ik vind dat het meer een sport is', zegt Maarten Corbijn in deze video, waarin hij praat over schemerlicht. Daar heeft hij wel een beetje gelijk in, want als fotograaf kan het zomaar voorkomen dat je je in allerlei bochten moet wringen om het juiste standpunt te vinden.

Advertorial

'Fotograferen is niet alleen sport voor de geest, maar ook sport voor het lichaam', vindt Maarten Corbijn. In deze video geeft hij tips om bijzondere stadsfoto's te maken met het gebruik van verschillende soorten licht. 

Tips

  • Maak de foto's 's avonds laat of 's morgens vroeg. 'Dan is er vaak een hele mooie balans tussen het licht van de gebouwen en het licht buiten. Dat kan een spannende foto opleveren.'
  •  'Persoonlijk houd ik niet van foto's die helemaal scherp zijn', zegt Maarten. Het is echter een kwestie van smaak, kijk dus wat jij het mooiste vindt. 

Portfolio

Maarten Corbijn maakte deze videoreeks in samenwerking met CEWE Fotoboek. CEWE daagt je uit om hen te verrassen met jouw portfolio, dus dit is je kans om je mooiste foto's en/of originele combinaties tentoon te stellen. Het thema, formaat en aantal pagina's is geheel aan jou. Lees hier hoe je mee kunt doen.

Hoofdprijs

Maak kans op een Canon EOS 6D body + Sigma 24-35mm f/2 Art-objectief. Fotograferen wordt nu nóg leuker met deze knaller van een camera met daarbij een unieke full frame 24-35mm f/2 van Sigma. Perfect voor het maken van portretten, landschapsfoto's en reisreportages. En wie weet ben jij straks de winnaar van deze unieke combinatie.

Tweede prijs

CEWE geeft vijf luxe galerijprints weg van 40x40 t.w.v 69.99 euro weg. Zo kun je jouw mooiste foto pas echt goed tot zijn recht laten komen en ieder dag genieten.

Derde prijs

Het CEWE Fotoboek XL t.w.v 44,95 euro is alleen door zijn vierkante vorm al een echte blikvanger. Wij geven dit populaire fotoboek vijf keer weg. Voor de volgende geslaagde fotoserie!

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie