Video: Maarten Corbijn geeft tips voor landschapsfotografie

Redactie DIGIFO... 2280 0
'Landschapsfotografie is in Nederland vaak een beetje saai', aldus Maarten Corbijn. In samenwerking met CEWE Fotoboek maakte hij deze video waarin hij je tips geeft om je Hollandse landschapsfoto's interessanter te maken.

Advertorial

'In Nederland moet je oppassen dat je landschapsfoto's niet allemaal hetzelfde worden. Ik word er heel blij van als er andere elementen in het shot voorkomen', zegt Maarten Corbijn. Hij legt uit hoe je dit het beste kunt doen. 

Elementen

  • Neem de situatie goed in je op. Waar vind ik schoonheid? Hoeveel afstand moet ik nemen om ervoor te zorgen dat mijn onderwerp een mooi onderdeel wordt van het geheel? 
  • Kijk goed hoe je lelijke elementen weg kunt werken. Elementen zoals lichtmasten of moderne bebouwing kunnen de sfeer uit je foto's halen. 
  • 'Heb oog voor hetgeen dat je toevalt.' De combinatie van landschapsfoto's en detailfoto's kan leiden tot een geweldige serie die perfect is voor in een fotoboek. 

Portfolio

Maarten Corbijn maakte deze videoreeks in samenwerking met CEWE Fotoboek. CEWE daagt je uit om hen te verrassen met jouw portfolio, dus dit is je kans om je mooiste foto's en/of originele combinaties tentoon te stellen. Het thema, formaat en aantal pagina's is geheel aan jou. Lees hier hoe je mee kunt doen.

Hoofdprijs

Maak kans op een Canon EOS 6D body + Sigma 24-35mm f/2 Art-objectief. Fotograferen wordt nu nóg leuker met deze knaller van een camera met daarbij een unieke full frame 24-35mm f/2 van Sigma. Perfect voor het maken van portretten, landschapsfoto's en reisreportages. En wie weet ben jij straks de winnaar van deze unieke combinatie.

Tweede prijs

CEWE geeft vijf luxe galerijprints weg van 40x40 t.w.v 69.99 euro weg. Zo kun je jouw mooiste foto pas echt goed tot zijn recht laten komen en ieder dag genieten.

Derde prijs

Het CEWE Fotoboek XL t.w.v 44,95 euro is alleen door zijn vierkante vorm al een echte blikvanger. Wij geven dit populaire fotoboek vijf keer weg. Voor de volgende geslaagde fotoserie!

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie