Straatfotografie: De filosofie van Sean Tucker

Video: de filosofie achter straatfotografie (Sean Tucker)

Tieme Snijders 588 0
In deze video neemt Sean Tucker je mee naar Rome. Hier vertelt hij zijn filosofie achter straatfotografie. Waarom hij het doet zoals hij het doet.

Sean Tucker is in Rome om te praten over zijn filosofie achter straatfotografie.
In plaats van het fotograferen van mensen bij straatfotografie, fotografeert hij liever ruimtes. Hij legt uit dat hij zich nooit zo comfortabel voelt bij straatfotografie. Met name het fotograferen van mensen.

Voorbeeld


Een voorbeeld dat hij noemt waarom hij zich niet zo comfortabel voelt bij straatfotografie is dat er ooit eens iemand naar hem toe kwam om te vragen of hij een foto van hem wilde maken. Sean Tucker stemde wel in, en was tevreden over resultaat van de foto. Maar blij met deze situatie was hij allerminst.

In de video geeft hij je wat tips voor het maken van foto’s op straat. Waaronder wat voor camera geschikt is. Zelf gebruikt hij een Fujifilm X-T20 met meestal een Fujinon 23mm F/2.0. Maar veel van zijn foto’s op zijn instagramaccount zijn eigenlijk gewoon genomen met een iPhone 6 die hij enkele jaren geleden kocht.

Tevens heeft hij het er nog even over waarom hij in JPEG formaat fotografeert en waarom niet in RAW. Ook daar heeft Sean Tucker een interessante kijk op.

Hebben wij je interesse gewekt naar de video? Bekijk hem gauw hieronder:

 

 

 

Bekijk deze mooie foto uit Rome van Sonja Fillee in onze Gallery

 

afbeelding van Tieme Snijders

Tieme Snijders | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Tieme