Dansers naakt op straat

Dansers naakt op straat

Nadja Geskus 7029
Fotograaf Jordan Matter uit New York heeft dansers van over de hele wereld voor zijn camera weten te krijgen. Het bijzondere aan de foto’s? Ze zijn poedeltje naakt. Deze naakte dansers op straat zijn bijzondere foto’s om naaar te kijken.

Naakte dansers

‘Dansers zijn dromers. Veel van de dansers hebben hun comfort zone van een vertrouwd leven achter gelaten en zijn hun ambities achterna gegaan met onmogelijke kansen op succes. Ze werken talloze uren, vele jaren lang, niet gedreven door roem, maar door een zoektocht naar hun droom,’ vertelt Jordan Matter aan Shutterbug over zijn bijzondere serie.

Dansers naakt op straat

‘Dansers After Dark' viert het optimisme van de dansers. Volgens Matter is er geen duidelijke reden waarom ook maar één van deze dansers vrijwillig aan het project zou mee willen doen. ‘Tijdens onze shoots was het vaak erg koud, meestal 's avonds laat. De shoots waren vermoeiend en vaak illegaal. En de dansers moesten natuurlijk naakt,’ zegt Matter. Toch zeiden een hoop dansers ‘ja’ tegen Matter of kwamen zelf met het feit dat ze mee wilden doen. Volgens Matter is dat omdat ze dezelfde overtuiging deelden.

Dansers naakt op straat

Cover

Tijdens een tripje naar New York nam Michaela DePrince, van het Nationale Ballet, contact op met Matter met de vraag of ze mocht deelnemen aan zijn bijzondere project.  Dit resulteerde in een prachtige foto voor de cover van zijn boek. Volgens de fotograaf is het een krachtige foto, geschoten op een ‘magisch moment’. Twee jaar lang heeft Matter intensief aan zijn boek Dancing After Dark gewerkt.

 

 

Dansers naakt op straat

Dansers naakt op straat

Dansers naakt op straat

dansers after dark

“Dancers After Dark by Jordan Matter (Workman Publishing). Copyright © 2016.”

Dit artikel is geplaatst in de DIGIFOTO Themaweek: Naakt. Kijk voor een overzicht van alle themaweekartikelen op deze link.

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja