Verrassende fotoseries winnen Martien Coppensprijs 2014

Redactie DIGIFO... 1815 0
De winnende foto's van de Martien Coppensprijs 2014 met als thema '(klein)kinderen' liggen bepaald niet voor de hand. Het zijn documentaire foto's met een originele of eigenzinnige benadering. Er zijn dit jaar twee eerste prijzen toegekend. De jury heeft de organisatie daar speciaal om gevraagd.

Persbericht:

De winnende twee fotografen zijn: Esther de Kreek uit Hooglanderveen met een associatieve serie over het niet kunnen krijgen van kinderen en Ton Wolswijk uit Made met een serie omgevingportretten van 'Meisjes van dertien'. De jury is het er unaniem over eens dat beide series de eerste prijs verdienen. Ze zijn allebei totaal verschillend, maar in hun soort zijn ze bijzonder overtuigend. De derde prijs gaat naar Henri Smulders uit Gilze–Rijen. Hij maakte een reeks intrigerende, surrealistische foto's van speeltuintjes, 's nachts buiten in de winter.

Foto © Esther de Kreek
Foto © Esther de Kreek - Eerste prijs

Genomineerden

Naast de eerste drie prijzen zijn nog vijf series genomineerd. Deze series gaan samen met het werk van de winnaars de komende maanden als reizende tentoonstelling toeren door Brabant, Zuid Holland en Zeeland. De genomineerde fotografen zijn: René Alink uit Den Bosch, Cor van Deursen uit Deurne, Karin de Jonge uit Blerick, Leo Kwinten uit Boskant en Tonny Thijssen uit Made.

De Martien Coppensprijs is dé wedstrijd in Nederland voor documentaire fotografie door amateurfotografen. Dit jaar was het thema: '(Klein)kinderen'. 66 deelnemers stuurden een documentaire serie van vijf foto's in. De jury zag schitterende foto's, een aantal sterke series en vond, ondanks het moeilijke thema, het gemiddelde heel behoorlijk.

Foto © Ton Wilswijk
Foto © Ton Wilswijk - Eerste prijs

7 t/m 15 juni 2014

Van 7 t/m 15 juni 2014 worden de drie winnende en vijf genomineerde fotoseries van de Martien Coppensprijs 2014, tentoongesteld in het Dorpshuis, Grotenhof 2, Lieshout. Het gebouw is geopend maandag t/m donderdag: 09.00 t/m 21.00 uur. Zaterdag en zondag van 13.00 t/m 17.00 uur. 

De Martien Coppensprijs wordt georganiseerd door een werkgroep van de Fotobond BNAFV en het Brabants Dialecten Festival Lieshout.

Foto © Henri Smulders
Foto © Henri Smulders - Derde prijs

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie