Travel influencer betrapt: overal dezelfde wolken

Travel influencer betrapt: overal dezelfde wolken

Eefke Burg 466 0
De Argentijnse Tupi Saravia, travel influencer, werd recentelijk door een aantal volgers op Instagram op de vingers getikt: haar wolken op de achtergrond leken op een aantal foto's wel heel erg op elkaar. Zozeer zelfs, dat deze exact overeen leken te komen. De travel influencer en fotografe gebruikte dezelfde wolken voor andere plekken overal ter wereld.

Travel influencer gebruikt dezelfde wolken in al haar foto's

Het is een prachtige hemel, maar na een aantal foto's heb je deze wel gezien. Matt Navarra tweette de onderstaande vergelijkingsfoto's met daarin vier van haar foto's met dezelfde lucht erin. De nasleep was vrij voorspelbaar: kritiek en verontwaardiging van haar volgers.

Lees ook: Bruidsfotograaf krijgt bedreigingen na niet afleveren foto's

Als je overigens devolledige Instagram-pagina bekijkt van de travel influencer, dan heeft ze wel afwisseling in haar wolken. Ik kan me voorstellen dat ze heeft gedacht: waarom niet? De gemiddelde volger zal het niet zijn opgevallen, omdat ze in haar voorgrond wél overal afwisselende zaken heeft staan.

Travel influencer gebruikt een app om haar foto's te bewerken

De travel influencer zelf maakte overigens geen geheim van het gebruik van nabewerking in haar foto's. Ze gebruikt hiervoor de Enlight Quickshot-app en vindt naar eigen zeggen deze wolken erg mooi.

Lees ook: Goedkope timelapse maken met open source software

Vreemd is het dat Saravia wél de mooiste locaties ter wereld bezoekt. Van alle mogelijke manieren om je foto's te bewerken is het wellicht enigszins gek dat ze deze foto's bewerkt met een smartphone-app.

Wat vindt jij van de aanpassingen? Had jij het anders aangepakt? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke