It's all been done

Instagram pagina toont 'originaliteit' van influencers

Siem van Woerkom 905
Foto's op Instagram lijken behoorlijk veel op elkaar. Een nieuw kanaal toont dit fenomeen in dagelijkse grappige collages.

Instagram repeat

Een instagram foto account dat toont hoe veel fotografen een ander kopiëren op instagram. Dat is (ironisch genoeg) een keer iets anders. Opgezet door een anonieme Canadese gebruiker, zorgt het kanaal er voor dat alle cliche's voorbij komen. Van portretten waarbij het model de hand van de fotograaf vast heeft, herfstblaadjes die opgehouden worden, tot een stuk rots waar zowat de hele wereld al eens is geweest. 

'Déjà Vu Vibes. Wander. Roam. Replicate.' Dat is de slogan op de pagina van het kanaal, genaamd Insta Repeat. De inspiratie kwam vanuit de vele foto's van influencers op het social media platform. De grap was dat veel van deze mensen juist aangeven dat ze alles 'anders' doen en gek en wild zijn, maar uiteindelijk stuk voor stuk allen dezelfde beelden schieten. 

Ook in de nabewerking zitten enorm veel overeenkomsten. Wat overigens iets minder apart is omdat de foto's vaak door externe partijen bewerkt worden in plaats van door de influencer zelf.

instagram

De pagina heeft ondertussen al meer dan 300.000 volgers die iedere dag weer kunnen genieten van de meest inspiratieloze beelden op het web. Dit wil niet zeggen dat de foto's niet mooi zijn. Er zitten vaak prachtige shots tussen, de oprichter van het kanaal wil alleen laten zien hoe moeilijk het is om hedendaags nog relevant en individueel te zijn. 

'Op bijna elk social platform zijn er wel beelden die niet heel origineel zijn en vaker voorkomen dan andere, maar vooral op Instagram is dit echt ongekend hoog. Het leek me leuk om te laten zien dat mensen zich echt geen zorgen hoeven te maken of ze wel genoeg zien van de wereld, origineel genoeg zijn, of genoeg foto's maken. Relax, it's all been done.' Aldus de anonieme moderator.

Een van onze favoriete collages is deze onderstaande, genaamd: 'squigly lines'. 

instagram
afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem