Bruidsfotografen die dienst influencer weigeren worden onbeschoft genoemd

Influencer noemt bruidsfotografen onbeschoft na weigeren gratis dienst

Eefke Burg 1127 0
Het komt helaas regelmatig voor dat fotografen worden gevraagd om gratis werk te verrichten. Maar nog nooit was er zo'n frappant verhaal als dit verhaal van bruidsfotografen Frankie Lowe en Laura Dunning.

Bruidsfotografen gevraagd voor 'deal van hun leven'

Het bruidsfotografen koppel bestaande uit Frankie Lowe en Laura Dunning was gevraagd door een agent van twee influencers benaderd met de 'deal van hun leven': geef ons gratis 1.000 foto's en twee trouwvideo's en we zullen jullie service met 25% korting aanbieden aan onze volgers. De influencers gaven daarnaast aan; 'we hebben vier andere vergelijkbare bedrijven benaderd, dus een snelle respons zal goed zijn voor jullie business.'

Lees ook: Hoe maak je een dark moody portret?

Reactie bruidsfotografen

Ai, dit is een aanbod waar de bruidsfotografen niet graag in mee wilden gaan. Maar om hoeveel volgers ging het dan precies? De 'influencers' hadden maar liefst rond de 50.000 volgers. De bruidsfotografen reageerden dan ook op de volgende manier: 'zoals je ongetwijfeld weet, is 55.000 gewoonlijk niet het niveau van volgers waarin je producten met een waarde van 3.000 tot 4.000 pond gratis mag afnemen, zeker als je het aantal bots en dubbele accounts meerekent. Daarnaast zijn jullie volgers niet onze doelgroep.' Over de korting konden ze kort zijn: 'het aanbod dat jullie zouden bieden aan jullie volgers zou daarnaast 25% van de waarde van ons product afhalen, terwijl we hier al zoveel jaren hard voor hebben gewerkt om deze waarde aan te kunnen bieden.'

Lees ook: Preview Fujifilm GFX100

De influencers waren 'not amused' door de sarcastische reply van de bruidsfotografen en gaven aan dat ze niet gediend waren van verdere onbeschofte e-mails van het fotografiekoppel. Als de twee bruidsfotografen dit wel zouden doen, zouden ze deze 'namen en shamen' op Social Media. Ook werd er uit het niets bij gehaald dat de influencers een moeder hadden met kanker, waardoor de foto's erg belangrijk zouden zijn voor de influencers.

Uiteraard stuurden de bruidsfotografen wel een reply uit: 'we zijn hardwerkende creatievelingen die proberen te overleven in een lastige industrie. Hierdoor komen op voor ons beroep en de waarde van ons werk. Als je ons wil 'namen en shamen' ga je gang. Ik weet vrij zeker dat dit schande op zal leveren, maar dat dit onverwacht wel eens de andere kant op zou kunnen vallen als je had gedacht.' Lees de volledige conversatie hieronder terug.

 

 

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke