Professional Imaging 2019

Transcontinenta op PI 2019

Christel de Wolff 983 0
De jaarlijkse Professional Imaging beurs staat weer op de planning. Op 23, 24 en 25 maart, strijkt het grote foto- en video event neer in De Loods in Nijkerk. De belangrijkste fotografiemerken en distributeurs zullen op de beurs aanwezig zijn om hun nieuwste, mooiste en beste producten te demonstreren en om je van tips en inspiratie te voorzien. Transcontinenta B.V. is ook aanwezig op de beurs. Wij spraken alvast met Rob van Keulen, Product Manager van Transcontinenta B.V. over wat we kunnen verwachten in Nijkerk.

Beurzen en evenementen zijn een fantastische kans om meer te  weten te komen over een bepaald merk of product. En nog belangrijker: het zelf uit te proberen onder het mom 'touch and try'. Tijdens PI staan productexperts van de diverse merken die Transcontinenta distribueert in de Benelux voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en om je te helpen met het uitproberen van de producten. 

Op de Transcontinenta stand vind je Tamron, ZEISS, Lensbaby en Samyang objectieven, Gitzo statieven, NiSi filters, Think Tank en MindShift fototassen en rugzakken, broncolor professioneel flitslicht, Zhiyun gimbals, Peak Design tassen, draagriemen en capture clips, Polaroid Originals direkt-klaar fotografie en Angelbird professionele opslagmedia voor video en foto.

Populaire producten

'Op dit moment zijn gimbals erg populair,' aldus Rob van Keulen. 'Wij zijn Zhiyun distributeur voor de Benelux en op Professional Imaging tonen we het hele assortiment van eenvoudige gimbals voor je smartphone tot gimbals voor high-end DSLR en spiegelloze camerasystemen.' De gimbals van Zhiyun zijn live te bezichtigen in demonstraties en natuurlijk kun je deze ook ter plekke zelf uitproberen. 


Op links de Zhiyun Crane 3 en op rechts de Zhiyun Weebill Lab in actie.

Gratis firmware update Tamron objectieven

In de meeste gevallen kun je bij aanschaf van een nieuwe DSLR of mirrorless camera, je objectieven gewoon blijven gebruiken, maar soms zijn de vernieuwingen zo groot dat 100% compatibiliteit niet meteen mogelijk is. Tamron heeft de oplossing. Recente objectieven hebben de mogelijkheid om de firmware van het objectief te updaten. Dit is snel en eenvoudig zelf te doen met de Tamron Tap-in Console, of je kunt naar de Tamron service afdeling in Hazerswoude. Echter, als je toch van plan bent om naar Professional Imaging te gaan, zou het toch handig zijn als je daar je firmware zou kunnen laten updaten. Zo dacht Transcontinenta ook. Het is dan ook mogelijk om op de beurs GRATIS je objectief te laten updaten. Tijdens de update, die maximaal drie minuten duurt, krijg je ook een korte uitleg over de andere nuttige mogelijkheden van de Tamron TAP-in Console. 

Wil je weten of jouw objectief geschikt is voor een firmware update? Klik hier.

broncolor Experience podium

Iedere beursdag zal er door een jonge broncolorfotograaf portret- en fashion demonstraties worden gegeven op het broncolor Experience podium. 'Het zijn mini-workshops,' legt Rob van Keulen uit. 'Jonge aanstormende talenten zullen in een live shooting situatie uitleggen hoe ze hun beelden opbouwen en uiteindelijk maken.'

Professional imaging

 Meer info over Professional Imaging vind je natuurlijk op de website. Alvast in de stemming komen voor de beurs in Nijkerk? Bekijk hier de video die wij maakten van vorig jaar. 

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel