Veiligheid en snelheid in één

Synology’s gestroomlijnde opslagoplossingen voor fotografen

Christel de Wolff 1817 0
Een combinatie van veiligheid en snelheid in een enkele opslagoplossing, is dat mogelijk? Het ligt eraan wie je het vraagt. Synology heeft de beste kaarten in handen om je als fotograaf te bieden wat je wilt en nodig hebt.

Het klinkt misschien vreemd, maar veilig je foto’s en video’s opslaan begint bij het toestel waarmee je de content hebt gemaakt. Sla je foto’s bijvoorbeeld op een SD-kaart op, of doe je regelmatig een offload naar externe media?

Waar je je content ook opslaat, een Synology-NAS biedt verschillende opties om je foto’s op te slaan. De opslagoplossingen van Synology komen in diverse varianten, van een NAS met een enkele bay tot uitgebreide NASsen met dubbele gigabitpoorten die je de nodige snelheid bieden via linkagreggatie, maar ook veiligheid dankzij diverse failover-opties. En dat gecombineerd met enorme hoeveelheden aan opslag die dankzij uitbreidingsunits ook nog eens enorm schaalbaar is.

Altijd en overal toegang

Prettig is dat al je bestanden altijd beschikbaar zijn, ook wanneer je niet verbonden bent met het thuisnetwerk. Hiervoor levert Synology diverse apps voor mobiele devices en pakketten die je op je NAS installeert. Zo kun je altijd veilig bij je eigen bestanden, waar je je ook bevindt.

Synology Moments: slimme oplossing voor fotografen

Eerder dit jaar introduceerde Synology Moments. Moments slaat je foto’s gecentraliseerd op op je NAS zodra je deze hebt gemaakt, maar heeft tegelijkertijd een deep learning-engine die alle visuele data op je foto herkent en deze vastlegt. Denk aan mensen, plaatsen en objecten in foto’s bijvoorbeeld. Hierna kun je foto’s op onderwerpen sorteren wat maakt dat je ook in hele grote collecties moeiteloos een foto kunt vinden.

Lokaal jouw backup veilig

Bij een Synology NAS hoeven niet alle bays bezet te zijn, maar bij meer dan één harde schijf zijn diverse raid-configuraties mogelijk. Prettig, want zo kun je je NAS instellen dat bij het falen van een schijf de andere schijf automatisch lopende taken overneemt. Ook diverse replicatie-opties behoren tot de mogelijkheden, zoals een schijf instellen waarnaar constant backups worden weggeschreven.

Iets waar elke fotograaf enthousiast van wordt zijn de snapshot-functionaliteiten die Synology je biedt. Stel je bijvoorbeeld een foto voor waarvan het bestand corrupt is geraakt of een bestand wat je onbedoeld hebt verwijderd. Dan kun je met enkele muisklikken het originele bestand terugzetten. Een veilig idee.

C2 Backup: veilige cloudoplossing

Lokale back-ups zijn prettig, maar extra back-upopties zijn altijd welkom. Daarom introduceerde Synology eerder dit jaar C2 Backup, een eigen cloudoplossing die elke gebruiker van een Synology-NAS de mogelijkheid geeft om data in de cloud op te slaan. Je data kun je vanuit de cloud opslaan waar je wilt en tot aan bestandsniveau terughalen. Ook is het mogelijk meerdere versies van één bestand te bewaren in de cloud zodat je altijd terug kan naar een eerder bestand van jouw keuze.

Veilige storage met Synology

Voor iedere fotograaf biedt Synology wel een passende opslagoplossing. Wil je weten wat Synology voor jou kan betekenen? Kijk dan op de website.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel