Synology Photo station, de ideale back-up

Redactie 1753 0
We spreken met Lewis Sheng, Product Manager van Synology, die samenwerkt met designers en ontwerpers van verschillende afdelingen en ervoor zorgt dat de Photo Station app met de best mogelijke zorg is ontwikkeld.

Photo Station is een handige tool voor fotografen die vaak onderweg te zijn. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om de foto's van een bepaalde blog te beoordelen of gemakkelijk beelden te delen, waar je je ter wereld op dat moment ook bevindt. 

Synology Photo station de ideale partner voor onderweg

'Photo Station is de ideale app voor alle fotografen die vaak onderweg zijn,' aldus Lewis. 'De app bespaart je tijd doordat je er bijvoorbeeld slimme albums mee kan maken, die jouw foto's verzamelen volgens bepaalde criteria die je vooraf hebt gedefinieerd.' Hij legt uit hoe de slimme albums functie werkt: 'Meestal is het zo dat er als er een foto wordt gemaakt er bepaalde informatie wordt opgeslagen in het bestand, de metadata. In de metadata staat informatie zoals het model van de camera, de ISO-waarde, diafragmaopening en andere waardevolle gegevens. De intelligente albumfunctie werkt op zo'n manier dat deze informatie ervoor zorgt dat er een album wordt gecreëerd waarin automatisch alle foto's worden verzameld die onder dezelfde omstandigheden zijn genomen, met soortgelijke metadata. Dit album wordt continu aangevuld met nieuwe foto's die voldoen aan dezelfde criteria.' Het is naast het maken van slimme albums tevens mogelijk om foto's tags mee te geven. Maar wellicht wel de handigste functie van de Synology Photo Station app is dat je gedeelde albums kan creëren die gedeeld kunnen worden op de manier die de gebruiker wil. Zo is het mogelijk om mappen te beveiligen met een wachtwoord of ze een verloopdatum mee te geven.' Om albums te kunnen delen, is het overigens niet noodzakelijk dat ontvangers zijn ingelogd voordat ze de foto's kunnen bekijken. 'Met de juiste album instellingen, kan een fotograaf met één druk op de knop de link kopiëren om deze te delen.'

Foto's van een mobile telefoon automatisch opgeslagen

 Erg handig is ook de functie die ervoor zorgt dat de foto's op je mobiele telefoon automatisch worden opgeslagen in een backup. Dit is een functie waar menig fotojournalist dankbaar gebruik van maakt na het bezoeken van een belangrijke presentatie over bijvoorbeeld een nieuwe camera. Geen informatie gaat nog verloren. De app is beschikbaar voor de mobiele telefoon; er bestaat een versie voor zowel iOS als Android. Het is daarnaast mogelijk om een watermerk toe te voegen aan de foto's. 'Deze functie is speciaal ontworpen voor fotografen die zich zorgen maken over de risico's van het delen van het portfolio met anderen, maar toch hun werk graag snel en mobiel willen laten zien. De gebruiker kan ervoor kiezen om een watermerk toe te voegen aan een bepaald album. Dit zal ervoor zorgen dat alle afbeeldingen in een het gekozen album hierop worden aangepast.'

Combinatie met andere softwear van Synology

Naast de Photo Station, heeft Synology ook een andere handige app voor de back-up van je bestanden. 'We hebben een applicatie genaamd Cloud Sync. De app laat gebruikers de bestanden die ze op hun NAS hebben opgeslagen, laat delen via clouddiensten zoals Google Drive of Amazon S3. Hierdoor heb je een volledige oplossing voor het maken van een back-up van je bestanden: zowel publiek als privé via je eigen Synology NAS site. De app is nu al ontzettend bruikbaar, toch ziet Lewis nog mogelijkheden voor de toekomst. 'Hoewel ik nog niet al onze plannen kan verklappen, kan ik al wel zeggen dat we bezig zijn met het verbeteren van de functie om foto's te delen. De User Interface krijgt verder ook een verbetering, waardoor alles nog toegankelijker is voor fotografen. 

Dit artikel werd gepubliceerd in DIGIFOTO Pro 3.2019. Klik hier om deze of andere edities te bestellen. 

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie