Straatfotografie met de Fujifilm X100F

Straatfotografie met de Fujifilm X100F

Jasper van Bladel 5026 0

De Fujifilm X100F is net zoals zijn voorgangers erg geschikt voor straatfotografie. De Italiaanse fotograaf Maurizio Faraboni heeft de retro-Fujifilm meegenomen op een avontuur in de stad en vertelt erover in een interessante video.

De Fujifilm X100F is door het meetzoekerkarakter en zijn compacte maten erg geschikt voor straatfotografie. Ga maar na: hij is onopvallend, snel en stil en het vaste FUJINON 23mm f/2-objectief is mooi lichtsterk. Ook de verbeterde hybride-zoeker en autofocus maken de X100F uitermate geschikt voor straat-, reportagefotografie. De X100F is uitgerust met een 24.3 megapixel APS-C-X-Trans CMOS III beeldsensor en een X-Processor Pro beeldverwerkingsprocessor die ook te vinden is in de X-T2 en X-Pro2, de vlaggenschepen van Fujifilm.

De Italiaanse fotograaf Maurizio Faraboni heeft de nieuwe Fujifilm mee de straat op genomen en is onder de indruk van de X100F. Hij heeft ook gewerkt met de voorganger X100T en roemt de toegenomen batterij-capaciteit en de nieuwe sensor. In deze interessante video neemt hij je mee naar een enigszins sjofel stukje stad en maakt hij portretten en landschapsfoto’s met de X100F.

 

 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jaspervan Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen vanJasper