Stop met gouden reflectieschermen onder het gezicht van een model!

Amy Schutte 1538

Het goudkleurige reflectiescherm, vastgehouden onder het gezicht van een model om het licht te weerkaatsen en mooie ‘catchlights’ in de ogen van je model te krijgen… zo zien we het reflectiescherm vaak gebruikt.

FOUT. Volgens Joe Edelman. Hij legt in deze video uit waarom en om het te illustreren laat hij een lichtbron 360 graden rond het gezicht van een model draaien, om te laten zien hoe de vorm van haar gezicht verandert.

 

 

Volgens Edelman is er een reden waarom keylights altijd van bovenaf op een model gericht zijn. Om dezelfde reden zijn lampen in ons huis aan het plafond bevestigd, in plaats van in de vloer. Natuurlijk zijn daar nog een aantal praktische redenen voor, maar zijn redenering is aannemelijk.

Overigens kun je een reflector onder het gezicht model wél gebruiken als invuller. Zolang het maar niet de hoofdbron is, dus ook niet als weerkaatsing van de zon.

Edelman is bovendien geen fan van de gouden kleur van veel reflectieschermen, maar gebruikt zilver of wit. Hij vindt dat het goud een te gele gloed aan modellen geeft, en de goudbruine tint waarvoor de reflector ooit bedoeld was, kun je beter bewerkstelligen in de nabewerking.

Dus, probeer niet cool te zijn, gooi die handjes (en het reflectiescherm) gewoon de lucht in! Volgens Edelman dan.

afbeelding van Amy Schutte

Amy Schutte | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Amy