Star Trek logo gefotografeerd op Mars

Star Trek logo gevonden op Mars

Eefke Burg 440 0
NASA heeft een nogal ongewone ontdekking gedeeld: het iconische Starfleet logo uit Star Trek is gevonden op Mars. Het insigne werd gevonden door de Mars Reconnaisance Orbiter van NASA die in een baan rond de rode planeet draait.

Hoe is het Star Trek logo op Mars terecht gekomen?

Het camerateam MRO HiRISE (High Resolution Imaging Science Experiment) van de universiteit van Arizona legt uit dat de merkwaardige Star Trek vorm voetafdrukken zijn van oude zandduinen. 'De merkwaardige chevronvromen in het zuidoosten van Hellas Planitia zijn het resultaat van een complex samenspel van duinen, lava en wind,' aldus het team van de universiteit.'Lang geleden waren er grote halvemaanvormige duinen die zich door dit gebied bewogen tot er op een gegeven moment een vulkaanuitbarsting was,' vervolgt de MRO HiRise. 'De lava stroomde over de vlakte en rond de duinen, maar niet over hen heen. De lava stolde, maar deze duinen staken nog steeds hierboven als eilanden. Het bleven echter nog steeds gewoon duinen en de wind bleef blazen. Uiteindelijk migreerden de zandheuvels weg, waardoor deze 'voetafdrukken' in de lava achterbleven. Deze worden 'duindoppen' genoemd en registreren de aanwezigheid van duinen die worden omringd door lava.

Oplettende kijkers zullen ontdekken dat dit wel heel erg veel lijkt op het logo van Star Trek en dit klopt, maar dit blijkt echter toeval.

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook: Griezelig realistische deepfakes van bekende personen

Acteur Kirk Star Trek krijgt discussie met acteur Luke Skywalker van Star Wars

Acteur William Shatner, bekend voor het spelen van Captain James T. Kirk van de USS Enterprise in Star Trek, was erg enthousiast over de vondst en bejubelde dat het Star Trek logo was gevonden vóórdat het Star Wars logo ergens terug was te vinden.

Acteur Mark Hamill, bekend om het spelen van Luke Skywalker in Star Wars, was niet onder de indruk van de vondst van het logo van Star Trek op Mars:

Lees ook: Wat is je Instagram account waard?

'Kirk' reageerde hierop:

           

Wat vinden jullie van de vondst van het Star Trek logo? Laat het ons weten in een bericht hieronder.

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke