Instagram: wat is je account waard?

Wat is je Instagram account waard?

Eefke Burg 629 0
Je maakt natuurlijk al ontzettend mooie foto's en hebt daarbij waarschijnlijk ook een mooi Instagram account waar je regelmatig foto's op plaatst. Maar wat is je Instagram account precies waard? Met de Influencer Fee calculator kan je uitrekenen hoeveel je Instagram account waard is.

Lees ook: Mensen zeggen wat je wilt met nieuwe technologie deepfakes

Berekenen hoeveel je Instagram account waard is

Het is gemakkelijk om de Influencer Fee tool te gebruiken. Je surft naar de website en vult bovenin de naam in van het account dat je wil checken. Je ontvangt dan een overzicht van een aantal statistieken. Je ziet het aantal volgers en posts, de gemiddelde engagement rate en het aantal likes en comments dat de afgelopen 15 posts hebben ontvangen. Ook zie je hoe het aantal likes verloopt in de tijd.

De tool gebruiken om te bekijken hoeveel het Instagram account van bekende mensen waard is

Aan de hand van deze statistieken, vult de website in wat het verwachte bedrag is wat je per post moet betalen, mocht je de influencer willen inhuren. Grappig is dat je elke mogelijke naam kan checken. Een post op het Instagram kanaal van Madonna zou je slechts $ 30.618,- dollar moeten kosten en de engagementrate is bij haar slechts 0,41%. Een post op het account van Katy Perry is met $ 181.717,- een stuk meer waard. Wat opvallend is, is dat ik het account van Ariana Grande niet in mag vullen. Deze zou het gebruiken van de tool hebben geblokkeerd.

Lees ook: App herkent planten en dieren

En mijn eigen account? Tsja, dat gaat niet enorm veel opleveren. Een post op mijn Instagram account is volgens de tool slechts $ 2,- waard. Als je de tijd berekent die het me kost om een post inclusief hashtags te maken, dan kan ik wel iets beters bedenken wat ik met mijn tijd kan doen.

Tags: hoeveel Instagram account waard, hoeveel levert je Instagram account op.

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke