Eerste bevindingen met RX100 VI positief

Sony RX100 VI: klein maar fijn

Remco Stunnenberg 726 0
Sony lanceerde deze week in Venetië de opvolger van de populaire RX100 V compactcamera, de Sony RX100 VI. DIGIFOTO Pro was erbij. Onze eerste bevindingen met deze compacte camera zijn erg positief.

De Sony RX100 VI, die in juli op de markt verschijnt, is met een adviesprijs van €1300,- zeker niet goedkoop. In letterlijke zin krijg je voor dat bedrag bovendien erg weinig camera. Met andere woorden: het is met recht een super compacte camera. Zijn prestaties zijn echter groots.

Zo beschikt de Sony RX100 VI over een razendsnel AF systeem. Volgens Sony zelfs het snelste AF systeem ter wereld. Naast snelheid scoort de mark VI ook erg goed op het gebied van scherpte en dynamisch bereik, zo ondervonden wij in de praktijk.

Met deze camera focust Sony vooral op twee doelgroepen: Fanatieke reizigers die hun bagage licht willen houden maar wel thuis willen komen met goed beeldmateriaal en op professionele vloggers. Maar ook professionals die naast hun “standaard gear” ook graag een compacte camera in hun tas hebben zitten, kunnen met deze compacte reisgenoot voor de dag komen.

In DIGIFOTO Pro 3, die in juli verschijnt, lees je een uitgebreidere review met de Sony RX100 VI. Nog geen abonnee van DIGIFOTO Pro? Neem dan snel een abonnement en ontvang zes edities voor slechts €29,75.  

Beeld: © Remco Stunnenberg

Locatie: Venetië

Camera: Sony RX100 VI

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco