shoot A’DAM 2017: 3 april aanstaande

shoot A’DAM 2017: 3 april aanstaande

Redactie DIGIFO... 1585 0
shoot A’DAM komt er weer aan. Op maandag 3 april 2017 kun je bij Pakhuis de Zwijger terecht voor een gratis dag vol inspiratie, informatie en demonstraties speciaal voor de professionele fotograaf en serieuze fotografiestudent.

Op maandag 3 april aanstaande wordt alweer de 5e editie van het event ‘shoot A’DAM’ georganiseerd in de fotografische creatieve hot-spot Pakhuis de Zwijger. Shoot A'DAM is een informatief, inspirerend, interactief gratis eendaags evenement voor professionals in de imaging industrie. Het event wordt sinds het begin gehost door Transcontinenta’s topmerken broncolor en Hasselblad met medewerking van diverse event partners zoals; de DuPho, Focus, Canon (printers), EIZO, PhotoQ, Klomps & Boor en FotoLabKieke. Vorig jaar trok dit event overigens ruim 1.000 professionals.

'shoot A’DAM' is zeker niet gelijk aan de meeste andere fotografische evenementen. In principe gericht op professionele fotografen, maar nog steeds geschikt en interessant voor alle niveaus van beeldmakers, is 'shoot A’DAM' al jaren een dag vol interactiviteit en hands-on activiteiten. Geen ‘saaie’ verkoopstands, maar letterlijk een pakhuis vol met live shoots, demonstraties, seminars, workshops en netwerk momenten. Elk ontworpen om te inspireren, te informeren en te activeren. In samenwerking met lokale en internationale top fotografen, onderscheidende merken en toegewijde partners die allen jouw passie voor beeld delen. Aanmelden voor dit gratis unieke event gaat het snelst via: www.shoot-amsterdam.nl/aanmelden

Live fotoshoots

Een van de belangrijkste en meest inspirerende onderdelen van shoot A’DAM zijn ongetwijfeld de diverse live shoots en demonstraties die op het podium in de grote zaal plaatsvinden. Gedurende de dag zal een breed scala aan fotografische genres zoals fashion, portret en beweging de revue passeren. Met ruim 250 zitplaatsen is er altijd wel een plekje om één of meerdere live shoots bij te wonen. Voor deze 5e editie zijn het drie internationale fotografen die dit jaar de demonstraties in de grote zaal verzorgen: Henrik Sorensen uit Denemarken (www.henriksorensen.dk), David Sheldrick uit de UK (www.davidsheldrick.com) en Urs Recher uit Zwitserland (www.ursrecher.ch). Meer informatie: www.shoot-amsterdam.nl/live-shoots

Inspiratiesessies

Diverse fotografen en specialisten zullen lezingen geven over hun manier van werken en wat hen inspireert. Dit jaar staan de inspiratie sessies in het teken van ‘HOW DO THEY DO IT?. Fotografen en experts uit de business brengen in een onderhoudende en informatieve vorm hun uitdaging bij het creëren van het ultieme beeld, het realiseren van een project of bijvoorbeeld het vinden van de juiste creatieve insteek, aan je over. Ze geven de toehoorder een unieke kijk in hun motivatie en gedrevenheid. Succesvolle fotografen en professionals die iets te vertellen hebben en dit graag met je delen. Tijdens de 'HOW DO THEY DO IT?' sessies passeert dit jaar een uiteenlopend aanbod aan onderwerpen en inspiratie de revue. Als je passie bij beeld ligt, vind je op shoot A'DAM 2017 net die extra informatie en inspiratie die je wellicht kunt gebruiken. Er is in de Studio plaats voor ongeveer 120 mensen per sessie. Deelnemende professionals zijn dit jaar onder andere: Nick van Ormondt (www.nickvanormondt.com), Karim Safar (www.barbellphotography.com), Geert Snoeijer (www.geer-snoeijer.com) en Robbie Postma & Robert Harrison (www.postma-harrison.com). Meer  informatie is te vinden op: www.shoot-amsterdam.nl/how-do-they-do-it.

Business seminars

Gedurende shoot A'DAM 2017 zullen op continue basis diverse gratis ‘business seminars’ worden gegeven. Gericht op uitdagingen en mogelijkheden waar professionele fotografen voor staan. Event partner DuPho weet bij uitstek wat er leeft onder de doelgroep en heeft ook dit jaar weer een zeer interessante line-up verzorgd met onder andere: ‘Is jouw website future proof?’ (door la rotonde du monde), 'Ondernemerschap en boekhouding’ (door ezboekhouding) en ‘Workshop presneteren en pitchen’. Er worden nog diverse seminars toegevoegd de komende weken. Meer informatie is te vinden op: www.shoot-amsterdam.nl/seminars

Hands on

In twee aparte ruimtes zijn diverse opstellingen aanwezig, mini studio’s, voorzien van o.a. Hasselblad, broncolor en Leica apparatuur waar je de producten zelf kunt proberen en vragen kan stellen aan de experts van deze merken. De ideale gelegenheid om je eigen inspiratie te toetsen zogezegd.

Informatie- en netwerkruimte

Hier tref je onder andere de PhotoQ boekshop, informatie van event partners als Canon (printers), EIZO, Focus, Klomps & Boor, FotoLabKiekie en DuPho. Tevens vind je hier extra productinformatie over andere relevante Transcontinenta merken als: Lexar, Lastolite, Think Tank en Palette. Daarnaast is hier de ideale mogelijkheid toto netwerken met mede bezoekers.

Voor wie?

Dit unieke gratis eendaagse event richt zich specifiek op professionele fotografen, fotografie assistenten, aanstormend talent, serieuze fotografie studenten en andere beroepsgroepen werkzaam in de fotografie en imaging industrie die graag vooruit willen. Dus ben je al werkzaam in de imaging industrie of wil je daar zondermeer je business starten? Kom dan zeker langs op dit unieke event.

Aanmelden en programma

Het programma voor deze 5e editie in 2017 staat inmiddels grotendeels op www.shoot-amsterdam.nl Hier kun je je ook direct gratis aanmelden voor shoot A’DAM 2017. Via social media www.facebook.com/shootamsterdam wordt altijd de laatste informatie gedeeld. Wees er snel bij,  want de toegang tot het event is gratis, maar vol=vol.

 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie