1000 Photos Amsterdam verzamelt en verkoopt foto's voor het goede doel

Redactie DIGIFO... 1537 1
Honderden bekende en onbekende fotografen doneren foto's (15x20 cm) aan de DIY fototentoonstelling 1000 Photos in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Ook jij kan een bijdrage leveren. Vrijdagavond 18 september om acht uur start de grote verkoopfinale.

Persbericht:

De eenmalige avondtentoonstelling is op vrijdag 18 september compleet te bekijken. Alle foto's zijn te koop voor tien euro per stuk voor het goede doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar de Eye Care Foundation. Zij bestrijden cataract, een oogaandoening die onbehandeld tot permanente blindheid leidt.

Om 20 uur als de deuren openen begint de jacht op de beste foto. Alle bezoekers krijgen een envelop mee om een foto te claimen. Wie het eerste komt, wie het eerste maalt, waardoor de druk hoog is om er vroeg bij te zijn. 'Iedereen vindt wel een persoonlijke favoriet in de massa van foto's', vertelt fotograaf en producent Dimitri Valentijn. 'Het is verrassend om te zien hoe keuzes tot stand komen.' Na 22 uur kunnen de foto's worden opgehaald.

De avond-expositie heeft ook een live fotoprogramma. Creatief directeur Marcia van Oers kiest ervoor om binnen het thema 'Before/After' bezoekers kennis te laten maken met interactieve analoge en digitale fotografievormen: van de human camera obscura van Jacqueline van Ouwerkerk tot aan een virtual reality-beleving van VR Heroes. Ook wordt er op creatieve wijze ingegaan op het gesteunde goede doel dat zich in ontwikkelingslanden inzet om cataract (staar) tegen te gaan.

Meedoen?

Wil je zelf een of meerdere foto's insturen voor de benefietveiling? Dat kan nog tot vrijdag 18 september. Professionals en amateurs, iedereen kan een foto maken binnen het vrij te interpreteren thema 'Before/After' en deze afdrukken op het formaat 15x20 cm. Stuur je foto('s) naar: 1000 Photos Amsterdam, Molenwerf 8G1, 1014 AG Amsterdam.

Het Amsterdamse FotoLabKiekie steunt 1000 Photos door 1000 foto's gratis af te drukken (maximaal 3 per persoon). Foto's kunnen daar ook (digitaal) ingeleverd worden door te mailen naar amsterdam@fotolabkiekie.com.

Aanwezig zijn bij de veiling op 18 september?

Kaarten kosten 16,50 euro, inclusief een donatie aan het goede doel en één foto naar keuze. Extra foto's zijn te koop voor 10 euro per stuk. De opbrengsten van de verkoop van de foto's komen ten goede aan de Eye Care Foundation. Kaarten kunnen online gekocht worden via de website van Pakhuis de Zwijger, of aan de deur op vrijdag 18 september.

1000 Photos Amsterdam

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van Anoniem

Zijn er eigenlijk bezoekers van deze site die er naar toe gaan of zelfs eigen foto's inleveren?