Shoot A’DAM brengt de fotowereld bij elkaar

Shoot A’DAM brengt de fotowereld bij elkaar

Jasper van Bladel 733 0
Op maandag 4 april komt de professionele fotografiewereld weer samen voor Shoot A’DAM. Dat eendaagse evenement, georganiseerd door Transcontinenta, vindt plaats in Pakhuis de Zwijger en laat professionele fotografen en fabrikanten samenkomen.

Het evenement wil fotografen en fabrikanten op een informele manier bij elkaar brengen. Op 4 april zijn verspreid over het Pakhuis diverse workshops, lezingen, live-shoots en stands te vinden. Op die manier kunnen alle betrokken partijen bouwen aan een actieve fotografische gemeenschap, het uitgangspunt van het evenement. Sinds vier jaar wordt Shoot ook in Nederland gehouden, op initiatief van Transcontinenta, de importeur van onder andere Hasselblad, Zeiss, Leica en Tamron. Transcontinenta organiseert Shoot A'DAM samen met diverse event partners zoals; DuPho, PF, Canon (printers), EIZO, PhotoQ en Klomps & Boor. Vorig jaar trok dit event 1.100 professionals.

Live-shoots

Verschillende fotografen, onder meer Marc Prust en Jasper Faber, zijn aanwezig om hun ervaringen te delen en hun werk te laten zien. Ook kun je live-shoots bijwonen van de fotografen Rico Ploeg, Thomas Morel en Rahi Rezvani. Ook worden er diverse gratis ‘business seminars’ gegeven, gericht op uitdagingen en mogelijkheden van de professionele fotograaf. Event partner DuPho weet bij uitstek wat er leeft onder de doelgroep en heeft ook dit jaar weer een zeer interessante line-up verzorgd: Peter Schneider (NVJ), Liesbeth Groenendijk (Broodfonds), Bart van der Velden (Nochii), Jim Casper (Lensculture) en als special quest Beth Taubner (Mercurylab).

Info

Aanmelden voor Shoot A’DAM, maandag 4 april 2016 van 10:00 uur tot 18:00 uur in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam, is gratis en kan op de website van het evenement. Daar is ook het volledige programma te vinden.

Uiteraard is de redactie van DIGIFOTO Pro op die maandag tijdens Shoot A’DAM in het pakhuis te vinden.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper