Richard Mouw wint Publieksprijs Zilveren Camera

Redactie DIGIFO... 428 0
Tijdens de informatieve startavond van de Zilveren Camera 2022 die de Stichting organiseerde in Museum Hilversum kreeg Richard Mouw uit handen van Karin Hollaar, voorzitter jury Publieksprijs, de cheque t.w.v. € 1.000 die hoort bij de Publieksprijs Zilveren Camera 2021.

Foto: Eric Brinkhorst

Het publiek had met 30% van de stemmen gestemd op de foto van het waterkanon op Museumplein in Amsterdam. Deze foto gemaakt tijdens een verboden demonstratie op het Museumplein. Richard was blij verrast en hij reageerde met de woorden ‘Ik ben nu al vele jaren fotograaf en eerlijk gezegd was ik mijn motivatie een beetje kwijt. Dit geeft weer een boost aan mijn motivatie en carrière’.

De publieksprijs is naast de Zilveren Camera, Prijs voor Storytelling en de Paul Peters Fotoprijs een prijs die de Stichting De Zilveren Camera jaarlijks uitreikt. Het unieke aan deze prijs is dat het publiek de laatste stem heeft. De jury van de Publieksprijs selecteert uit de inzendingen voor de Zilveren Camera 10 foto’s die naar haar smaak en oordeel voor een breed publiek toegankelijk zijn. Tijdens de expositie periode in Museum Hilversum en tijdens de reizende tentoonstelling kon er online via de website van de Zilveren Camera gestemd worden.

De nummer twee werd Joris van Gennip met ‘Het jaar dat Nederland Peter R. de Vries verloor’ en op de derde plaats eindigde Robin van Lonkhuijsen met ‘Mathieu van der Poel’s Plankjesgate’.
De andere genomineerden voor deze prijs waren: Remko de Waal met ‘Wetenschappers onderzoeken doodsoorzaak gewone vinvis’ en ‘Max Verstappen schrijft geschiedenis’. David van Dam met ‘Nieuw leiderschap’. Joris van Gennip met ‘Ontruiming van een overvol Vondelpark’. Ramon van Flymen met ‘Verdriet gedupeerde gezinnen van de toeslagenaffaire’. Bart Maat met ‘Positie Omzigt, functie elders’ (winnaar van de Zilveren Camera)

Stichting De Zilveren Camera is de organisator van jaarlijkse uitreiking van de Zilveren Camera, Prijs voor Storytelling, Paul Peters Fotoprijs en de Publieksprijs. De Zilveren Camera is de meest prestigieuze prijs voor fotojournalistiek en documentaire fotografie in Nederland. Jaarlijks kunnen beroepsfotografen met de Nederlandse nationaliteit (woonachtig in of buiten Nederland), in Nederland gevestigde fotografen met een andere nationaliteit en fotografiestudenten (examenjaar) inzenden. 

Foto: Eric Brinkhorst

Lees ook: Deze 4 items zijn onmisbaar voor de avontuurlijke fotograaf

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie