Wat neem jij mee naar de natuur?

Terugblik: deze 4 items zijn onmisbaar voor de avontuurlijke fotograaf

Redactie DIGIFOTO Pro 7213

Avontuurlijke video- en fotografen opgelet: National Geographic fotograaf Keith Ladzinski heeft een paar nuttige tips. In deze korte video deelt hij hoe hij zich voorbereidt op een foto- of filmshoot in de natuur.

National Geographic fotograaf Keith Ladzinski deelt tips

Er zijn volgens National Geographic fotograaf Keith Ladzinski vier dingen die onmisbaar zijn wanneer je erop uit gaat om te filmen of te fotograferen in de natuur. Ten eerste wil hij te allen tijde weten waar de zon zich bevindt en waar deze naartoe gaat. Daarvoor gebruikt hij een app op zijn telefoon. In de video gebruikt Keith ‘Sun Surveyor’, maar er zijn talloze andere apps die hetzelfde doen. Met de kennis over de precieze stand van de zon kan hij zich voorbereiden op een specifieke soort foto.Ten tweede gebruikt hij altijd neutral density filters. Je kunt dat effect natuurlijk nabootsen in de nabewerking, maar Keith zorgt ervoor dat hij eigenlijk zo min mogelijk hoeft te editen en daarom zo veel mogelijk tijdens het fotograferen wil doen. Volgens hem is een ND-filter een onmisbaar item in de tas van een avontuurlijke fotograaf.

Vier onmisbare items voor de avontuurlijke fotograaf 

Ook gebruikt hij een stabilisator voor zijn GoPro en vertelt hij waarom hij ook externe lampen gebruikt. Bekijk de video hier:

 

 

Nu zijn de landschappen in ons kikkerlandje natuurlijk niet zo indrukwekkend als de natuurgebieden in de video, maar we hebben hier wel degelijk prachtige natuur! Wat neem jij mee als je gaat fotograferen in de natuur?

Lees ook: Ga op in de natuur van Schiermonnikoog met 'Blendscapes'

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie