'Droom wordt werkelijkheid'

Reisverslag van fotoreiswinnaar Erik Jansen

Redactie DIGIFOTO Pro 784
Tijdens Professional Imaging, eind maart van dit jaar in Nijkerk, maakten bezoekers van onze stand kans op een prachtige prijs; een fotoreis met Nordic Vision Fotoreizen naar Ierland ter waarde van €2.000,-. De winnaar van deze prijs was Erik Jansen. Hij blikt terug op zijn reis naar Ierland, begin september van dit jaar.
Op zaterdagmiddag 24 april bezoek ik samen met een goede vriend de fotografiebeurs Professional Imaging in Nijkerk. Bij de stand van DIGIFOTO Pro ga ik op de foto. Hiervan word  een “cover” gemaakt en die verschijnt vervolgens op Facebook. Hiermee maak ik kans op een fotoreis van Nordic Vision fotoreizen naar Ierland. Leuk om voor de lol even te doen. Deze reis zou fantastisch zijn, maar hoe groot is de kans dat ik deze reis daadwerkelijk win? Ruim een week later ontvang ik een mailtje van DIGIFOTO Pro met de melding dat ik dé winnaar ben! Ongeloof, verbazing en blijdschap vechten om voorrang. Het duurt even voordat ik weer op aarde land. Daarna gaat het snel. Ik ga langs voor een interview bij DIGIFOTO Pro en daar maak ik ook kennis met Ralph Goedhart, eigenaar van Nordic Vision, en Charles Borsboom, de fotograaf die de reis zal begeleiden. Ik krijg ook uitleg over de reis en advies over het bij Budgetcam te huren materiaal ter waarde van € 500,-. Dit wordt een reis waarvan ik tot nu toe alleen heb kunnen dromen. Hoe mooi is dit. Een droom wordt werkelijkheid.
reisverslag Erik Jansen

Deelnemersbijeenkomst

Ter voorbereiding op de reis organiseert Nordic Vision Fotoreizen een deelnemersbijeenkomst. Hier worden de eerste contacten gelegd en ontvangen de deelnemers de nodige informatie om goed voorbereid aan de reis te kunnen beginnen. Op zondag 2 september is het dan eindelijk zo ver. De fotoreis naar Ierland is begonnen.  Met enkele mooie gehuurde Canon L-objectieven van Budgetcam, mijn Canon 77D camera en het benodigde materiaal, sta ik met de hele groep van in totaal zeven deelnemers op Schiphol. Na een goede vlucht komen we aan in Dublin waar een bus voor ons klaar staat voor het transport naar de B&B in de Burren (west Ierland).
reisverslag Erik Jansen
Vanaf maandagochtend gaan we aan de slag met fotografie. Dagelijks bezoeken we diverse fotolocaties waar we al dan niet met een foto-opdracht aan de slag gaan. Aangezien de weersomstandigheden tijdens onze trip variëren van zeer zonnig tot regen brengen we meerdere keren een bezoek aan de haven van Doolin en de Poulnabrone Dolmen. Met dank aan deze diverse omstandigheden kunnen we ons uitleven met lange sluitertijden, het gebruik van filters en natuurlijk met uiteenlopende composities. We bezoeken ook de Corcomroe Abbey en Black head Lighthouse. Die laatste staat op het programma tijdens zonsondergang. Natuurlijk gaan we ook langs bij de beroemde kliffen van Moher. Deze vormen vanwege het regenachtige weer een ware uitdaging. Tijdens een dagtrip naar het nationale park Connemara bezoeken we Pine Island en de Aasleagh falls. Ook hier hebben we te maken met wisselende weersomstandigheden, waardoor er zeer gevarieerde maar erg mooie foto´s gemaakt worden.  Tijdens de reis is er ook gelegenheid voor het uitzoeken en bewerken van foto's. De resultaten worden uitvoerig besproken.
reisverslag Erik Jansen

Doel bereikt

Voor mij betekent dit mijn eerste fotografie groepsreis. Ook is het mijn eerste bezoek aan Ierland. De deelnemers hebben allemaal één doel: onder leiding van de ervaren reisfotograaf Charles dieper in de fotografie duiken. Terugblikkend kan ik daarover kort zijn. Dat doel is bereikt! Ik blik bovendien terug op een fantastische en gezellige week. Kortom, een mooi en zeer leerzaam avontuur!

Meer info www.fotoreizen.net / www.budgetcam.nl

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie