PiXperience 2013

Redactie DIGIFO... 1258 0
Zaterdag 2 maart vindt de derde editie van PiXperience plaats in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam. Hét event voor natuurfotografie met een aanbod van gevarieerde programma’s en lezingen van onder anderen Jan Vermeer en Ruben Smit.

Persbericht:

De vraag die centraal staat tijdens dit evenement is wat de bezoekers er in de praktijk aan hebben en van kunnen leren. Naar aanleiding van 5 parallelle programma’s stel je, je eigen programma samen die past bij  jouw interesses. Er is keuzen uit tientallen lezingen, seminars en presentaties van bekende natuurfotografen en een fotografiebeurs.

Op PiXerience 2013 dat wordt georganiseerd door Birdpix en Nederpix zullen meerdere bekende Nederlandse natuurfotografen aanwezig zijn. Zoals Bas Meelker, zijn werk wordt gebruikt voor uiteenlopende publicaties en heeft in de afgelopen jaren veel aandacht gekregen in de media. Daarnaast zijn er lezingen van Ruben Smit en Jan Vermeer. Ruben Smit won in 2005 de eerste prijs tijdens de BBC Wildlife Photographer wedstrijd  in de categorie “Diergedrag”.

Jan Vermeer is onder andere bekend van zijn boeken Antarctica en Artic, waarmee hij de eerste prijs heeft gewonnen tijdens de International Photo Award.

Het seminarprogramma gaat in op o.a. zwart-wit fotografie, gebruik van voorzetfilters, highspeed fotografie, vogelfotografie, macrofotografie en landschapsfotografie.

PiXperience 2013 wordt afgesloten met een bijzonder panelgesprek met vier bekende Nederlandse natuurfotografen rondom de vraag: Hoe ontwikkel je jezelf van een gemiddelde amateur natuurfotograaf tot een fotograaf die de middelmaat ontstijgt en zich weet te onderscheiden in het gigantische aanbod natuurfoto’s?

Vier professionele Nederlandse prijswinnende natuurfotografen geven hun visie op deze vraag en gaan met elkaar in gesprek onder leiding van wetenschapsjournalist Rob Buiter.

Vooraf inschrijven is verplicht; er is plek voor maximaal 500 deelnemers. Voor meer info en aanmelden kijk op www.pixperience.org.

PixPerience 2013

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie