Gratis goodies

Onze favoriete (gratis) Lightroom presets - Week 20

Siem van Woerkom 2543
Presets zijn een ideale manier om je foto's net dat beetje extra's mee te geven in Adobe Lightroom. We zetten iedere week een paar van onze favorieten op een rijtje.

Tijdens de Fotofair kun je onder leiding van Lightroom-expert Johan Elzenga een workshop volgen waarbij je alle kneepjes van het uitgebreide programma leert. Wil jij erbij zijn? Schrijf je dan snel in. 

Atacama

Atacama is een preset die je landschappen sterker maakt. Hij is niet bedoeld voor fotografen die iedere pixel controleren, en uren met 1 landschap bezig zijn. Deze mensen willen de kleuren namelijk zo natuurgetrouw krijgen als mogelijk is. Mensen die deze preset wel zouden gebruiken zijn bijvoorbeeld backpackers of hikers die gave foto's hebben van het landschap waar ze zich in bevinden. De naam Atacama slaat op de Atacama woestijn in Zuid-Amerika, een plek die enorm geliefd is door zijn prachtige rode tinten in de bergen. De preset zorgt ervoor dat alle blauw tinten zich naar een turquoise groen keren, en alle andere kleuren een fikse saturatie boost krijgen. 

Atacama download je hier.

lightroom

Real estate

Real estate staat voor Makelaardij. En dat is ook het thema van deze Lightroom preset. Het zorgt ervoor dat intereur en architectuur foto's beter weergegeven worden door dingen als scherpte, helderheid en witbalans automatisch te verbeteren, wat weer een hoop tijd scheelt in nabewerking. Scherpere en meer sprekende beelden zijn natuurlijk altijd fijn meegenomen ;). 

Hier is de download link voor Real estate

lightroom

Movie Magic

Wil je je foto's een extra 'punch' geven? Movie magic zorgt voor meer contrast, meer helderheid en diepere kleuren om je beelden een look te geven alsof ze uit een actie film komen. Vooral goed te gebruiken met urban portretten maar probeer het ook zeker eens bij foto's van auto's, motoren of andere stoere voorwerpen. Er zijn gelukkig geen regels over wat je wel en niet mag gebruiken als basis. 

Movie magic vind je op deze link. 

lightroom

Lees ook: Onze favoriete (gratis) Lightroom presets - Week 19

Leer meer over Lightroom!

Tijdens de Fotofair kun je onder leiding van Lightroom-expert Johan Elzenga een workshop volgen waarbij je alle kneepjes van het uitgebreide programma leert. Wil jij erbij zijn? Schrijf je dan snel in. 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem