Onze favoriete (gratis) Lightroom presets - Week 19

Siem van Woerkom 1659 0
Presets zijn een ideale manier om je foto's net dat beetje extra's mee te geven in Adobe Lightroom. We zetten iedere week een paar van onze favorieten op een rijtje.

Movie Magic

Heb je wel eens een film gekeken en gedacht: dit shot zou ook prachtig zijn als foto? Waarschijnlijk wel, de meeste films worden meestal geschoten met camera's met een enorm hoog dynamisch bereik waardoor de kleuren en tinten die mooie 'cinema' kwaliteit krijgen. Gelukkig kan je dit effect nu ook simpelweg in lightroom imiteren, met de Movie Magic preset. Blauwtinten zoals luchten worden iets dramatischer en licht groenig, schaduwen en highlights worden aangepast waardoor het geheel een soort mattig effect krijgt, en ook wordt er een lichte ruis op het beeld toegepast. Probeer hem eens op wat shots! We zijn benieuwd naar je bevindingen. 

De Movie Magic preset is hier te downloaden.

Beach Chic

Een perfecte preset voor als het weer nog niet helemaal mee wil werken en je foto's op het strand van scheveningen er wel heel droevig uitzien. Beach chic zorgt ervoor dat blauwtinten meer naar geel en rood worden getrokken en schaduwen krijgen een nodige boost, ook verandert de exposure iets om de indruk te wekken dat de zon die dag toch wel echt aanwezig was ;)

Je vindt Beach Chic hier

Chill Out

Door de foto die wordt gebruikt om het effect aan te tonen zou je misschien denken dat je voor deze preset foto's moet maken op Antarctica. Gelukkig is dit niet het geval, en kan je hem op al je hollandse plaatjes inzetten. Contrast, scherpte en zwarte tinten worden het meest aangepast in deze Lightroom preset, en natuurlijk de kleuren. Blauw en groen krijgt een duidelijke saturatie boost en de exposure in het algemeen wordt flink feller gemaakt doordat de witte partijen in je foto behoorlijk omhoog gehaald worden. 

Om Chill Out te downloaden klik je hier.

Lees ook: Onze favoriete (gratis) Lightroom presets - Week 18

 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siemvan Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanSiem