Download ze allemaal

Onze favoriete (gratis) Lightroom presets - Week 18

Siem van Woerkom 1302 0
Presets zijn een ideale manier om je foto's net dat beetje extra's mee te geven in Adobe Lightroom. We zetten iedere week een paar van onze favorieten op een rijtje.

New York City

Orange & Teal is een bekende term in de wereld van fotografie en beeldbewerking. Het staat voor een populaire lightroom aanpassing waarin de schaduwen en hooglichten van oranje, rode en blauwe tinten aangepast worden. Het resulteert meestal in een gave 'koele' stijl die zich voornamelijk goed leent voor architectuur en portret foto's. Kijk vooral uit met natuur shots, aangezien groene blaadjes en bomen ineens behoorlijk blauw zullen worden. We zien het wel eens voorbij komen op Pinterest, en het werkt zeker niet altijd. 

De New York City preset kan je hier downloaden. 

Film B&W Pack

Er zijn gigantisch veel zwart-wit Lightroom presets, maar het is nog knap lastig zijn om er eentje te vinden die tegelijkertijd subtiel als sterk is. Laat dat nou net zijn wat we vinden in deze Film B&W Pack, waarin maar liefst 4 presets op je staan te wachten. Van presets die het goed doen op huidtonen en mooi ingezet kunnen worden voor de meeste portret sessie, naar instellingen die ervoor zorgen dat je landschapsfoto's extra detail en 'drama' krijgen. Er is voor iedereen iets te vinden, dus probeer hem zeker eens!

Klik hier voor de download link.

California preset

Nog een collectie! Maar liefst 11 presets bevinden zich in deze 'California' pack. De meeste presets in de collectie zijn het best toe te passen op portret foto's. Zachte huidtonen en gedempte highlights zorgen ervoor dat alles fijn en zacht blijft, maar net dat beetje meer pit heeft. Waan je in de zonnige hoofdstad waar de collectie naar is vernoemd! 

Download California via deze link.

 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siemvan Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanSiem