Saskia Boelsums presenteert nieuw werk

Onheilspellende lucht op KunstRAI

Eefke Burg 562 0
Het vastleggen van het echte en het magische, daar richt fotografe Saskia Boelsums zich op. Haar foto’s zijn dan ook op vele exposities te bewonderen geweest. Op de komende KunstRAI wordt haar werk ruim vertegenwoordigd en presenteert ze ook nieuw werk dat nog niet eerder is vertoond. Dit jaar is het mogelijk om de KunstRAI te bezoeken van woensdag 17 tot en met maandag 22 april.

De expositie van Saskia Boelsums op de KunstRAI

Op de expositie van Saskia Boelsums wordt onder andere een foto gepresenteerd waarin het avondlicht een graanveld volledig goud laat kleuren. Een andere prachtige foto is die van een Zwaan die zich voegt naar de golven van het IJsselmeer. Maar wellicht één van de meest indrukwekkende foto’s van de expositie is een landschapsfoto van een kudde koeien die zich door de mist richting de kijker bewegen.

Inspiratie van Saskia Boelsums

Saskia Boelsums laat zich inspireren door oude meesters als Paulus Rotter, van Ruisdael en Willem Maris. Haar platen hebben dezelfde gevoeligheid als deze meesters. In haar werk zoek ze een verhouding tussen ruimte, licht en textuur en heeft haar eigen stijl in de jaren die ze als installatie artiest heeft gewerkt verder gecultiveerd.Saskia valt op in haar werk doordat ze zich altijd houdt aan een vierkant formaat. Het vierkant beschouwt zij als de meest pure vorm waarin fotografie zich kan presenteren. Door Instagram is het vierkant groot gemaakt, maar ook eerder werd hier veel werk in gemaakt. Saskia daagt zichzelf uit en probeert telkens opnieuw te verrassen.

In haar landschappen zal je geen idyllisch plaatje terugvinden met rust. Ze houdt van donkere, dreigende luchten en wonderlijke beelden die doen denken aan de oude Nederlandse meesters.

De KunstRAI

De KunstRAI wordt dit jaar voor de 35ste keer gehouden. Op de beurs kan je meer dan 80 deelnemende galerieëen bekijken met hun hedendaagse, toegepaste en autonome kunst. Niet alleen fotografie is hier te bekijken. Er zijn ook schilderijen, beelden, design en toegepaste kunst. Dit jaar is er een focus op kunst uit Catalonië. Zes galerieën zijn uitgenodigd om op het centrale plein hun collegtie te tonen. Allemaal presenteren zij een groot, verrassend object om het grote plein mee te vullen.

Naast de stands van grote galerieën zijn er ook zogenaamde solostands op de KunstRAI te zien. Op deze stands wordt het werk van één maker toegelicht. Kaarten voor de KunstRAI zijn hier te bestellen. 

Meer evenementen bekijken

Als je dit evenement leuk lijkt, ben je wellicht ook geïnteresseerd in deze artikelen;

Doe inspiratie op tijdens de Urban Photo Race

World Press Photo Festival Amsterdam

 

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke