Precies op tijd voor een tropische vakantie

Onderwaterbehuizing voor Nikon Z50

Siem van Woerkom 1072
Ga kopje onder met de Nikon Z50 met deze onderwaterbehuizing.

Ikelite maakt eerste Nikon Z50 behuizing

De Ikelite 200DL-behuizing voor de Nikon Z50 camera is een hoogwaardige onderwaterbehuizing van polycarbonaat gemaakt van corrosievrij ABS-PC-mengmateriaal. De behuizing is compact en licht van gewicht waardoor het ideaal is voor reizen. Het is ook ontworpen met uitstekende ergonomie, waardoor het zeer eenvoudig te bedienen is. Bovendien zijn belangrijke camerabedieningen toegankelijk via de behuizing. 

De eerste Nikon Z50 onderwaterbehuizing ooit is voorzien van een robuust Dry Lock poortsysteem. 'Dry Lock' verwijst naar de plaatsing van eeb ring aan de buitenkant van de poortmontage. Deze verbetert het zicht en vermindert de kans dat er water op je kostbare camerasensor valt. DL-poorten zijn de lichtste op de markt, maar toch robuust en bestand tegen ruwe waters. De meeste populaire zoomlenzen en geselecteerde lensfocusringen kunnen worden gebruikt met behulp van eenvoudige 'gearing' die de aanpassingen binnen handbereik brengt. Een grote, zachte knop aan de zijkant van de behuizing maakt fijn afgestelde aanpassingen een fluitje van een cent. Zoom- en focusversnellingen verschillen afhankelijk van de lenzen die worden gebruikt.

ikelite

Niet zomaar een onderwaterbehuizing

Een vacuümklep is standaard aan de zijkant van de behuizing geïnstalleerd. De vacuümklep is ontworpen om een ​​laag profiel te hebben om interferentie met bedieningselementen te voorkomen. Met de vacuümpomp kun je een vacuüm trekken op de behuizing om te controleren op lekken voordat je het water ingaat. 

De ingebouwde flitser van de camera in de behuizing kan worden gebruikt om externe optische flitsers te activeren. Bovenaan de behuizing zijn twee glasvezelpoorten aangebracht voor het bevestigen van compatibele glasvezelkabels. De ingebouwde flitser kan niet worden gebruikt om een ​​onderwerp onder water te belichten.

ikelite
afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem