Nikon Z 50 en Noct-objectief ontvangen Red Dot Award voor Product Design

Redactie DIGIFOTO Pro 1262
Nikon is bekroond met de Red Dot Award voor Product Design 2020. Zowel de nieuwste toevoeging aan de Z-serie, de Nikon Z 50, als het bijzondere Nikkor Z 58mm f/0.95 S Noct-objectief kregen de onderscheiding.

De Nikon Z 50 en het Noct-objectief wisten het panel van deskundigen in de fotografie en videowereld te overtuigen op het gebied van innovatie, functionaliteit, ergonomie en duurzaamheid. 

Over de Nikon Z 50

De Z 50 is Nikon's eerste DX-formaat systeemcamera die op het ontwerp, het bedieningsgemak en de betrouwbaarheid van de Nikon Z 7 en Nikon Z 6 is voortgebouwd. Met zijn uitstekende beeldkwaliteit legt de Nikon Z 50 perfect scherpe foto's en 4K-video's met veel details, diepte en kleur vast. De compacte, lichte en duurzame camerabody maken het een uitstekende camera, die uitermate geschikt is voor portretfoto’s.

Over de NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct

De NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct is en iconisch objectief voor systeemcamera's. Met de klassieke uitstraling van het Noct-objectief met F-vatting en een revolutionair optisch ontwerp biedt dit in het oog springend objectief uitstekende nieuwe mogelijkheden bij weinig licht. Het ongekend flexibele objectief gebruikt het ultragrote diafragma en de brandpuntsafstand om superscherpe en vloeiende beelden te creëren.

Over de Red Dot Design Award

De Red Dot Design Award is een internationale ontwerpwedstrijd die meer dan 6.500 inzendingen vanuit 60 verschillende landen ontvangt. De bekroonde ontwerpen worden in elk Red Dot Design Museum over de hele wereld gepresenteerd waarbij de Nikon-producten vanaf 22 juni 2020 in het Duitse Essen worden tentoongesteld. Ga voor meer informatie naar de website van Red Dot.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie