Fotobewerking word steeds slimmer

ON1 Photo RAW 2019.5 officieel beschikbaar

Siem van Woerkom 423 0
Een alternatief voor Adobe Lightroom dat veel handige trucs bevat.

ON1 software

Softwarefabrikant ON1 heeft met Photo RAW 2019.5 een nieuwe versie van hun RAW-converter op de markt gebracht. Het programma biedt dezelfde sterke tools aan die Lightroom en Photoshop ook bevatten maar heeft veel AI trucjes waar de concurrentie niet over beschikt zoals automatische verbetering van luchten in foto's, automatische mask detection, automatische huid verbetering en verbeterde clarity opties. 

ON1 Photo RAW 2019.5

Nieuw in deze versie is onder andere;

 

  • Dual mode - Een aanpassing van de UI waarmee het makkelijker gemaakt wordt om je tools in een 2e scherm te tonen of je foto's op een projector of TV te laten zien voor bijvoorbeeld een presentatie of sales pitch.
  • Edit history - Niet meer Ctrl-Z in goed geluk indrukken, maar precies kijken welke stappen je hebt genomen in je document en de mogelijkheid om naar de originele versie van je foto terug te springen.
  • Settings Applied Info - Fotografen kunnen nu snel zien welke modules, tools en filters zijn toegepast op een foto. Zo is het handiger om te bekijken wat er al aangepast is aan een beeld. 
  • Selective Sync - Bepaal welke aanpassingen doorgevoerd worden voor volgende beelden.
  • Apple® Photos® Extension Enhancements - Een volledige integratie met de Apple Photos app. Wat er voor zorgt dat alle aanpassingen die in de app zijn ingevoerd, ook doorgespeeld worden naar ON1 RAW zelf.
  • First Launch Experience - Wanneer het de eerste keer is dat je ON1 software gebruikt kan je kiezen om hulpzame walkthroughs te bekijken die je de basis uitleggen. Dit geeft beginnende fotografen een soepele start. 

Daarnaast heeft ON1 voor een hoop bugfixes en prestatie verbeteringen gezorgd. Hieronder is te zien hoeveel dit scheelt in vergelijking met de laatste (2019) versie;

Preset Previews — tot zo'n 2.5x sneller

JPG to JPG Export — tot zo'n 2.5x sneller

RAW to JPG Export — tot zo'n 2.5x sneller

Export in Edit — tot zo'n 5x sneller

Export Edited Photo — tot zo'n 50x sneller

Voor meer informatie over ON1 bezoek je de site: https://www.on1.com/

Lees ook: Deze software maakt je foto's 100% perfect met hulp van AI

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem