Professional Imaging 2019

Olympus vertegenwoordigd op PI 2019

Christel de Wolff 715 0
Dit jaar staan tijdens de Professional Imaging-beurs op de stand bij Olympus de nieuwe OM-D E-M1X centraal. Ook is er aandacht voor de M.Zuiko PRO objectieven die uitblinken met hun bokeh. Bij de stand van Olympus kun je ook terecht voor een uitgebreid lezingen en demo-programma en kun je kennis maken met de populaire PEN-serie.

Olympus OM-D E-M1X

In januari van dit jaar presenteerde Olympus de OM-D E-M1X: ontworpen voor de behoeften van professionele gebruikers op het gebied van betrouwbaarheid, snelheid, precisie en beeldkwaliteit. Ook blijft de E-M1X trouw aan de belofte van Olympus om het meest compacte en lichtgewicht camerasysteem in zijn klasse aan te bieden. Met zijn geïntegreerde verticale greep, 's werelds beste stof-, spat- en vorstbestendige behuizing en talrijke nieuwe functies die professionele fotografen eisen, biedt de E-M1X controle, ergonomie en stabiliteit. Met een nieuwe gyrosensor is de veelgeprezen 5-assige sync image beeldstabilisatie naar een nieuw niveau gebracht met een maximale compensatie van 7,5 sluitertijdstappen. Het OM-D AF-systeem is volledig opnieuw ontwikkeld en biedt extra focuspunten en een nieuwe intelligente AF. Snelheid en beeldkwaliteit van de nieuwe E-M1X worden geleverd door een 20,4 MP Live MOS-sensor met een nieuwe coating om een verbeterde gevoeligheid te leveren. In combinatie met hoogwaardige M.Zuiko-lenzen, een nieuwe draadloze fl itser en de fotobewerkingssoftware "Olympus Workspace", is de E-M1X de perfecte tool om professionele resultaten vast te leggen en deze te bewerken.

Beschikbaarheid en prijzen

De OM-D E-M1X is compatible met het Olympus assortiment aan professionele Micro Four Thirds objectieven en accessoires. De body is verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 2.999,-. Eigenaars van de camera kunnen deelnemen aan het Olympus PRO-serviceaanbod. Meer informatie: www. olympus.eu/proservice. Alle camera's en objectieven van Olympus hebben een gratis garantieverlenging van zes maanden wanneer je je aankoop registreert op www.my.olympus.eu.

Olympus M-D E-M1 Mark II

De OM-D E-M1 Mark II draait om snelheid en is met een burst van 60 frames per second zelfs een van de snelste camera's van het moment. Het maakt hem daarom ideaal voor natuur-, reis en documentairefotografi e. Als je handen al kriebelen bijde gedachte, dan kan je hem uitvoerig testen bijde Olympus-stand op de PI 2018. Ook zijn op de beurs de OM-D E-M5 Mark II, OM-D E-M10 Mark III en OM-D E-M10 Mark II camera's uit te proberen.

M.zuiko f/1.2 pro lens serie

M.Zuiko f/1.2 prime objectieven zijn serieuze, lichtsterke objectieven met karakter. Ze kenmerken zich door hun bijzonder bokeh. Volledig open zijn ze erg scherp, terwijl de bokeh juist uiterst zacht uit de verf komt. Bijzondere objectieven die ideaal zijn voor het maken van portretten waarbij het onderwerp uit het beeld moet springen.

Programma Olympus op Professional Imaging

Net als voorgaande jaren is Olympus aanwezig met een stand op Professional Imaging. Op de beurs worden meerdere demonstraties en lezingen gehouden over verschillende onderwerpen. Er zal worden ingegaan op fotografi etechnieken en apparatuur. Toegangskaarten voor het programma zijn gratis te verkrijgen bijde Olympus-stand op de PI-beurs.

100 jaar Olympus

In oktober 1919 richtte Takeshi Yamashita het bedrijf op welke we vandaag de dag als Olympus kennen, gespecialiseerd in de vervaardiging van microscopen en thermometers. 100 jaar verder, blijft Olympus geschiedenis schrijven met een aantal topkwaliteit en bekroonde systeemcamera's en objectieven. Het vertrouwde merk kenmerkt zich door doordachte innovaties en technologische vernuftigheden in haar hoogwaardige camera’s. Olympus weet met kleine, compacte camera’s met verwisselbare lenzen zelfs een beeldkwaliteit te overtreijen van die van spiegelrefl excamera’s.

Olympus Theater

Bezoek op Professional Imaging gratis het Olympus Theater om lezingen van onze Visionairs te volgen waarin zij vertellen over hun reizen en ervaringen. Ook zijn er genoeg mogelijkheden om de Visionairs persoonlijk te ontmoeten in een meet and greet. In het Olympus Theater worden verschillende demo's gegeven evenals een presentatie over de nieuwste E-M1X. Ook is er ruimte voor uiteenlopende tips en tricks en informatie over de unieke features van Olympus camera's en je deze kunt toepassen.

Demo macrofotografie: focus stacking & bracketing

Het zichtbaar maken van een kleine wereld kan grootse voorstellingen opleveren en maakt van macrofotografie een bijzondere tak van sport. Het is ook een discipline die niet stilstaat. Er zal tijdens de demo worden ingegaan op stacking: het samenvoegen van meerdere foto's tot een eindresultaat. Het is met deze techniek mogelijk om details in macro-onderwerpen naar voren te brengen, want anders niet mogelijk zou zijn. In de demonstratie worden alle stappen van deze techniek uitgelegd en zie je in een live-demo wat er allemaal mogelijk is met deze techniek. 

PEN-camera's

Systeemcamera's zijn hot. De PEN-camera's van Olympus zijn ook nog eens sexy. Met een mooi design, voor zowel mannen als vrouwen combineert Olympus design met vernuftige techniek, waarbijniet alleen mooie foto's kunnen worden gemaakt, maar het er ook nog eens goed uitziet als je ze maakt. Op de Olympus-stand kun je PEN-serie ontdekken. 

Check & Clean

Net als bij eerdere edities van de PI-beurs zal er ook weer een speciaal Olympus Check & cleanteam aanwezig zijn. Bij dit team van cameratechnici uit het Olympus reparatiecentrum in Portugal, kun je als Nederlandse Olympusklant terecht om kosteloos de hieronder genoemde punten gratis te laten controleren en reinigen.

• Nauwkeurigheidscontrole autofocus
• Reinigen van de behuizing
• Controleren van camerafuncties en beeldstabilisatie
• Controleren en schoonmaken van sensor en optiek

Over Professional Imaging 2019 

Professional Imaging 2019 vindt plaats in De Loods/Hart van Holland aan de Berencamperweg 4 in Nijkerk.

Zaterdag 23 maart van 9:30 tot 17:00
Zondag 24 maart van 9:30 tot 17:00
Maandag 25 maart van 9:30 tot 17:00

Meer informatie: www.professionalimaging.nl

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel