Tekst

Nikon aanwezig op Professional Imaging

Eefke Burg 703 0
Het aanstaande weekend is Professional Imaging. Uiteraard is Nikon hier ook weer bij aanwezig met een interessant programma.

Interessant programma van Nikon

Het aanstaande weekend staat Nikon op de Professional Imaging beurs, waar je inspiratie kan opdoen en skills kan leren die handig van pas kunnen komen in de beroepspraktijk. Het programma is inspirerend. Zo geeft Bas Uijlings een presentatie over ondernemen in de fotografie. Deze lezing is belangrijk om tips te krijgen over hoe je onder andere meer succesvol kan worden in fotografie.

De Nikon School beantwoordt de moeilijkste vragen

Nikon is aanwezig met het volledige fotografie assortiment, zowel DSLR, compact en systeemcamera’s. Daarnaast zijn ze aanwezig met alle populaire objectieven t/m 800 mm. Populaire producten zijn volgens Daan Vasquez van Nikon: de P1000, D850, D500, D7500, W300, de 14-24, 24-70, 70-200, de nieuwste F mount 500mm PF, Alle Z-series en de Z 14-30mm en de nieuwste Z 24-70mm f/2.8. Uiteraard zijn deze dan ook volop te bewonderen op de beurs. “Natuurlijk zijn er veel touch en try momenten en staan alle Nikon specialisten klaar onder leiding van de Nikon School om de moeilijkste vragen te beantwoorden,” aldus Daan Vasquez. Nikon heeft daarnaast een fotowedstrijd gehouden, waarvan de inzendingen te bewonderen zijn op Professional Imaging.

Op de Nikon School zijn er daarnaast twee momenten waarin twee camera’s met elkaar vergeleken worden. Dat is handig als je op zoek bent naar een camera en een vergelijking wil maken. In de ochtend worden de Z6 met de Z 7 vergeleken en in de middag wordt de Z 7 met de D850 vergeleken. Ook laat de Nikon School zien hoe je met de Z6 kan filmen.

Fotografen aan het werk

De fotograaf Brett Florens is te zien in Studio 34X waar hij een live shoot doet met een model. Brett Florens staat bekend om zijn fashion fotografie, die een dromerige, soms psychydelische uitwerking hebben. Het is interessant te zien hoe hij in zijn werk gaat.

Nikon heeft ook een mooi programma met Pep Bonet ‘In between Rock and Roll.’ Pep Bonet is een awardwinnende filmmaker en fotograaf die rond veel heeft rondgereisd. Hij richt zich op een de wereld die volgens hem in disbalans is. Eén van zijn lange termijn projecten gaat over de problematiek in Africa, “Faith in chaos,” over hoe de oorlog het land Sierra Leone in verval heeft achter gelaten. Zijn serie over HIV is wereldwijd in vele exposities en fotoboeken tentoongesteld.

Ook David Yarrow geeft een mooie lezing ‘It’s 5 a clock somewhere.’ David Yarrow is bekend geworden na zijn foto van de World Final Cup in Mexico City. Daarna heeft hij veel werk gemaakt in zwartwit. Zijn zwart-witte platen maakte hem erg populair in musea. Zijn beperkte oplage prints van deze foto’s verkopen tegenwoordig voor $ 40.000,- dollar per stuk.

Genoeg te beleven dus op de stand van Nikon. Professional Imaging vindt plaats op 23, 24 en 25 maart in de Loods in Nijkerk. Meer informatie over de beurs is hier terug te vinden.
 

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke